Târgul 100% Românesc aduce la Palas creații și produse autentice tradiționale, iar ,,Crăciunia” răspândește bucuria sărbătorilor cu daruri unice

0
105

Ca în fiecare an, în preajma Zilei Naţionale a României, producătorii tradiționali din Cluj-Napoca și meșterii populari locali vin în ansamblul Palas, cu obiecte artizanale, preparate rafinate, cosmetice bio, costume populare și multe altele, valorificând specificul zonal și reafirmând identitatea noastră națională. Trăiește experiența autentică a sărbătorilor de iarnă și descoperă o parte din valorile culturale românești!

Începând de miercuri, 29 noiembrie 2023, până duminică, 3 decembrie, în Atriumul Palas, Asociația ,,Produs de Cluj” aduce produse tradiționale care vorbesc despre identitatea geografică și specificul regional al Ardealului. Producătorii asigură continuitatea tradițiilor care sunt readuse în prezent și puse în valoare, rezultând astfel preparate culinare gătite după rețete vechi sau podoabe lucrate manual după tehnici care s-au păstrat din generație în generație.

Oferta producătorilor din Cluj este completată de cea a meșterilor populari din zona Moldovei, care impresionează prin repertoriul artistic ce cuprinde obiecte artizanale, tricotaje, obiecte din lemn și ceramică, ii și multe alte piese ale portului popular. Ai ocazia să le afli povestea, să culegi informații despre întreg procesul de creație, dar și să descoperi noi surse de inspirație, dacă vrei să recreezi atmosfera vremurilor de demult, chiar la tine acasă.

Prin acțiunile sale, Asociația „Produs de Cluj” vine în sprijinul producătorilor pentru a face cunoscute diversitatea și bogăția produselor, asigurând reprezentarea acestora la nivel național și internațional.

Iar dacă ești în căutarea celor mai frumoase obiecte care să rămână în amintire, ,,Târgul de cadouri Crăciunia răspândește bucuria Crăciunului și transformă casa ta într-un loc cozy și primitor. Coronițele și obiectele din sticlă pictate manual completează atmosfera de acasă, iar mărgelele, jucăriile sau accesoriile din piele sunt tot ce ai nevoie pentru a face ziua celor dragi mai specială.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here