Telefoane utile ce pot fi apelate în cazuri de urgente, pe perioada sarbatorilor de iarna

0
68

Serviciile publice asigurate de municipalitate vor avea echipe de permanenţă, inclusiv pentru perioada sărbătorilor de Crăciun şi de Revelion. Transportul public şi salubritatea vor funcţiona la capacitate normală, celelalte societăţi de servicii publice având mobilizate echipe de permanenţă pentru remedierea eventualelor avarii din această perioadă. Vor fi menţinuţi în regim non-stop muncitori pentru eventualele intervenţii de deszăpezire, atât la Citadin cât şi la Salubris şi Servicii Publice SA.
În cazul în care întâmpinaţi evenimente neplăcute în perioada sărbătorilor, trebuie să aveţi în vedere numerele de telefon pentru situaţii de urgenţă care vor funcţiona şi în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.
Numărul unic de urgenţă: apelaţi 112 atunci când este nevoie de asistenţa imediată a Poliţiei, Pompierilor sau a Ambulanţei pentru a salva viaţa sau proprietatea. Situaţiile de urgenţă includ infracţiunile (agresiuni, furturi, tâlhării), accidentele rutiere sau de alt tip, incendii sau alte categorii de dezastre.
Poliţia Locală: în cazul tulburării ordinii şi liniştii publice apelaţi la agenţii poliţiei locale la dispeceratul 0232/232.099 sau 0232/232.093. Poliţia locală va lucra pe departamentul de ordine publică la întreaga capacitate, cu peste 200 de agenţi mobilizaţi. Toate acţiunile publice cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor beneficia de agenţi pentru asigurarea liniştii. De asemenea, ca în fiecare an, în noaptea de Anul Nou, peste 40 de poliţişti locali vor fi mobilizaţi la concertul din Piaţa Palatului, pentru ca trecerea dintre ani să se desfăşoare fără evenimente neplăcute. În atenţia poliţiştilor se vor afla şi cartierele, unde se va patrula în sistem integrat, alături de agenţii secţiilor de poliţie naţională.
Dalkia Termo Iaşi: dacă întâmpinaţi probleme cu furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare, Dalkia Termo Iaşi păstrează funcţional pe perioada sărbătorilor Centrul de Apel non-stop cu apel gratuit 0.800.800.123.
Termo-Service: echipe de intervenţie vor fi mobilizate în zilele de sărbătoare şi la Termo-Service SA. Clienţii administraţi de societatea municipalităţii pot apela la dispeceratul permanent: 0232.218.253 sau 0332.441.920 pentru a semnala eventualele avarii la reţelele interioare de apă – canalizare ale blocului.
Energie electrică, E.On Moldova Distribuţie: La acest serviciu puteţi semnala întreruperile în furnizarea energiei electrice, furturi de energie sau de echipamente. Pentru a semnala deranjamentele puteţi suna direct la: 0.800.800.929. Serviciul este disponibil non-stop şi este apelabil din principalele reţele de telefonie fixă sau mobilă, fără costuri pentru client.
E.On Gaz Distribuţie: în cazul în care simţiţi miros de gaz sau suspectaţi avarii la reţeaua de gaz apelaţi la numărul de telefon pentru situaţii de urgenţă E.On Gaz – 0.800.800.928.
RATP: mijloacele de transport public vor fi pe trasee în toate zilele, cu un număr redus de unităţi, după programul stabilit pentru sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale. Informaţii suplimentare despre transport pot fi aflate la Tel Verde 0.800.110.427.
Primărie (Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni): în zilele de Crăciun şi Anul Nou municipalitatea poate fi contactată la numărul scurt 0232.984. Sesizările şi problemele semnalate în oraş în ceea ce priveşte administraţia vor fi redirecţionate către operatorii de servicii.
ApaVital: problemele în alimentarea cu apă potabilă sau avarii la reţele pot fi semnalate la societatea ApaVital la telefon call center: 0232.969.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here