Tenorul Cosmin Marcovici, fost director al Operei din Iasi, a fost numit secretar de stat

0
69

Tenorul ieșean Cosmin Marcovici, fost lider de sindicat la Opera din Iași, a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii, potrivit unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban și publicate în Monitorul Oficial.

Cosmin Marcovici s-a remarcat în spaţiul public în urmă cu aproape patru ani, în scandalul xenofob de la Opera Naţională din Capitală, când balerina Alina Cojocaru şi coregraful Johan Kobborg au fost eliminaţi din instituţie de directorul Tiberiu Soare, iar mulţi dintre angajaţi au exclamat „Afară din ţară!”.

Într-un comunicat de presă semnat ca lider al sindicatului Operei din Iaşi, Marcovici s-a plasat de partea lui Soare şi a scris: „Suntem stupefiaţi de ceea ce se întâmplă la ONB, iar această «ciumă», din păcate, se poate extinde”.

Marcovici insistă că spectacolele şi programul Operei Naţionale trebuie susţinute în limba română şi invocă Constituţia.

Cosmin Marcovici este absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” şi este tenor la Opera din Iaşi, fiind în acelaşi timp liderul instituţiei.

În 2004 a fost decorat de preşedintele Ion Iliescu cu ordinul „Meritul Cultural” clasa I, categoria Arta Spectacolului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here