Moldovenii de la Tago, executati silit pentru neplata chiriei pe 8 luni de zile. Si-au deschis restaurant dar au “uitat” sa plateasca

0
80

Zilele acestea, Judecatoria Iasi a admis inceperea executarii silite a societatii Capo&Capone, detinuta de un grup de moldoveni cercetati pentru evaziune fiscala si valorificare de produse petroliere fara licenta de activitate. Astfel, instanta a admis cererea de încuviinţare executare silită formulată de creditorul Magic Pizza S.R.L. prin Beja Mereuta Ioan si Mereuta Lacramioara în contradictoriu cu debitorul Capo & Capone S.R.L. Practic, instanta autorizează creditorul Magic Pizza să treacă la executarea silită în baza titlului executoriu reprezentat de contractul de închiriere – autentificat prin Incheierea de autentificare nr. 280/26.02.2016, prin toate modalitătile de executare prevăzute de lege, doar pentru recuperarea creanţei în cuantum de 142.044,30 lei, reprezentând contravaloarea chiriei neachitate pentru perioada octombrie 2016 – mai 2017.
Totodata, aceeasi instanta care a dispus execuarea silita a societatii Capo&Capone, in ce priveste recuperarea prejudiciului creat prin neplata chiriei, nu a dispus si evacuarea debitorului din spatiul si de pe terenul situat in B-dul Carol nr.5.
“Respinge cererea privind cererea de încuviinţare executare silită în baza titlului executoriu reprezentat de contractul de închiriere – autentificat prin Incheierea de autentificare nr. 280/26.02.2016 privind obligaţia debitoarei Capo & Capone S.R.L. de a lăsa creditoarei în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul situat în b-dul Carol, denumit în actul de proprietate „Tronson A”, identificat cadastral sub nr. 1753/2/2-C2/2 şi înscris în Cartea Funciară nr. 131659 a municipiului Iaşi ( bun imobil aflat în proprietatea S.C. „Magic Pizza” şi obligaţia debitoarei Capo & Capone S.R.L. de a lăsa creditoarei în liniştită posesie imobilul situat în b-dul Carol, contând în suprafaţa de teren de 621,09 m.p., identificat cadastral sub nr. 1753/4 şi înscris în Cartea Funciară nr. 139225 ( bun imobil aflat în proprietatea S.C. „Magna SDF” S.R.L.)”, se arata in motivarea instantei.
In acest caz, administratorii SC Magic Pizza au anuntat ca vor formula apel.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here