Tilia tomentosa, noul arbore ce va fi plantat pe pietonalul Stefan cel Mare. Vezi cati tei vor fi plantati si care sunt costurile

0
59

Mihai Chirica, primarul interimar al Iasului, a precizat astăzi că specialiştii municipalitătii si ai Asociației Iașul iubește teii au ales deja specia de tei pentru plantare, dacă opinia publică va solicita acest lucru.

Tilia tomentosa – teiul argintiu este specia aleasă de specialiștii Primăriei Municipiului Iași și ai Asociației Iașul iubește teii, pentru plantarea de pe pietonalul Ștefan cel Mare, dacă opinia publică va solicita acest lucru.

Teiul argintiu este o specie rezistentă la ger și secetă, preferă locurile însorite, dar suportă și umbra, putând ajunge la vârsta de 200 de ani. Plantarea se face în perioada de repaus vegetativ, cu două condiții: solul să nu fie înghețat, iar temperatura în aer să fie de minim 5 grade Celsius. Potrivit sefilor Primariei Iasi, numarul teilor ce vor fi achizionati se ridica la 120 iar preturilor afisate de pepinierele autohtone, pentru un tei argintiu, se ridica la circa 150 de lei de bucata

Consultarea publică privind replantarea teilor este valabilă până la 25 septembrie, la centrele de cartiere şi la punctele stradale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1