Titluri de călătorie cu preț redus pentru angajații instituțiilor de învățământ și academice

0
61

Miercuri, 6 noiembrie 2019, Compania de Transport Public Iași pune în vânzare primele abonamente lunare cu preț redus pentru angajații instituțiilor de învățământ și ai celor academice, atât prin intermediul aplicației 24pay, cât și în varianta clasică. Pentru eliberarea titlurilor de călătorie cu preț redus online, CTP Iași a dezvoltat și a pus la dispoziția unităților de învățământ din municipiul Iași o platformă electronică pentru introducerea și gestionarea bazelor de date a beneficiarilor acestor facilități oferite de către Primăria Municipiului Iași.
Primăria Municipiului Iași, împreună cu Compania de Transport Public, continuă să acorde o atenție deosebită învățământului preuniversitar și universitar ieșean și se preocupă în permanență să ofere servicii îmbunătățite călătorilor. Astfel, potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 359, din 27.09.2019, angajații instituțiilor de învățământ și ai celor academice vor beneficia de reducere a tarifului pentru călătoriile cu mijloacele de transport public în municipiul Iași.
Începând de miercuri, 6 noiembrie 2019, vor putea fi achiziționate abonamente lunare, în valoare de 40 de lei, valabile pe toate traseele din zona 1, de către persoanele care lucrează în cadrul instituțiilor menționate anterior.
Aceste titluri de călătorie vor putea fi obținute atât în varianta clasică – de la tonetele CTP Iași, cât și în cea electronică – prin intermediul aplicației 24pay. Pentru cea de-a doua opțiune, este necesar, în primul rând, ca fiecare instituție de învățământ să fie înregistrată pe platforma online dezvoltată de către CTP – (http://www.sctpiasi.ro/scoli), și să fi încărcat și baza de date a beneficiarilor titlurilor de călătorie. Ulterior, fiecare angajat își va putea crea propriul cont, accesând link-ul http://www.sctpiasi.ro/elevi. Odată înregistrați pe platforma Companiei de Transport Public și în aplicația 24pay, aceștia vor putea scana orice cod QR aflat în stații, la tonete, în mijloacele de transport public sau pe site-ul CTP, la Secțiunea ”Tarife/24pay elevi”, pentru a putea achiziționa abonamentul cu preț redus. Această din urmă platformă online oferă posibilitatea utilizatorului să își gestioneze într-un mod facil toate tranzacțiile efectuate. Cel mai important avantaj este reprezentat de modalitatea simplă de procurare a biletelor ori a abonamentelor, de oriunde, fără a mai fi necesară deplasarea la un punct de vânzare a titlurilor de călătorie al CTP Iași.
Până la începutul lunii noiembrie, 27 instituții de învățământ și-au creat cont pe platforma CTP Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here