Toate turbinele de la CET au fost puse in functiune. Servicii de permanenta la toate serviciile Primariei

0
62

Urmare a dispoziției primarului Mihai Chirica, direcțiile și societățile comerciale din subordinea municipalității au lucrat în regim de permanență pe tot parcursul weekendului trecut și au luat, în limitele posibilităților, toate măsurile necesare pentru combaterea efectelor negative ale vremii severe. Atât sâmbătă, 7 ianuarie, cât și duminică, 8 ianuarie, primarul Mihai Chirica a solicitat și primit raportări complete de la toate direcțiile și societățile municipalității implicate și a verificat personal cum s-a acționat pentru ca orașul să rămână funcțional în condițiile meteorologice date.

Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iași, care este activat încă de la începutul sezonului rece și funcționează 24 de ore din 24, a acționat pe tot parcursul zilei de duminică și în noaptea trecută. De duminică dimineață, de la ora 8.00, până astăzi dimineață, la aceeași oră, echipajele Citadin SA au acționat cu 14 autobasculante, patru autovehicule cu sărăriță, 22 de autovehicule cu lamă și patru încărcătoare frontale, pe 15 trasee din municipiu, atât pe arterele principale, cât și în cartiere. Pe străzi au fost împrăștiate 391 de tone de material antiderapant preparat, 30 de tone de clorură de calciu și trei tone de sare. În prezent în baza Citadin SA se află 1.526 de tone de clorură de sodiu cu inhibitori, 36 de tone de clorură de calciu și 491 de tone de material antiderapant preparat. În cursul zilei de astăzi, echipele Citadin SA au acționat cu precădere pe pasajele Nicolina și Alexandru cel Bun, pe podurile Tudor Vladimirescu și Metalurgiei, în Podu Roș și pe bd. Carol I. Din aceste zone, echipele Citadin SA au strâns și transportat în zona C. A. Rosetti o cantitate totală de 580 de metri cubi de zăpadă. În cursul acestei seri și nopți echipele Citadin SA vor interveni în special pe bd. Păcurari, pasajul „Mihai Eminescu”, str. Vasile Lupu și în zona centrală.

În prezent, toate arterele din municipiul Iași sunt deschise, circulația făcându-se în condiții de iarnă. Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000.

În cursul zilei de ieri, între orele 7.00 și 20.00, angajații Companiei de Transport Public SA au acționat cu șase utilaje specifice (autobasculantă, macara, scări metalice etc.) pentru curățarea și întreținerea căilor de rulare a tramvaielor, împreună cu 10 muncitori care au operat pentru menținerea funcționalității macazurilor și a rețelelor electrice. Echipele Companiei de Transport Public SA au folosit cinci tone de material antiderapant, 200 de kilograme de clorură de calciu și opt tone de clorură de sodiu cu inhibitori. Chiar dacă programul unităților școlare a fost suspendat până miercuri, 11 ianuarie, s-a trecut la programul normal de transport public.

În același interval, Salubris SA a acționat pe trotuare, scuaruri și piețe cu zece utilaje și 90 de muncitori, care au împrăștiat 13,7 tone de clorură de sodiu.

Angajații Poliției Locale au patrulat și noaptea de duminică spre astăzi. Fiecare secție de Poliție Locală a avut echipaj de patrulare, care a făcut raportări în ceea ce privește starea drumurilor din oraș. Până aseară, la ora 20.00, încă cinci persoane fără adăpost au fost conduse la Centrul de Urgență pentru Recuperare și Integrare Socială din str. C. A. Rosetii. Alte trei persoane fără adăpost au refuzat internarea, dar au rămas în monitorizarea Poliției Locale. În acest context, dacă observă persoane fără adăpost, facem în continuare apel la ieșeni să apeleze telefonic Dispeceratul Poliţiei Locale la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com. Totodată, Poliția Locală continuă campania de atenționare a asociaţiilor de proprietari, persoanelor fizice şi a agenţilor economici în vederea curățării trotuarelor. Potrivit Hotărârii Consiliului Local 172 / 2002, persoanele care nu se conformează somaţiilor primite riscă amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 190 şi 370 lei. În acest context, facem apel la conducătorii auto să colaboreze cu autoritățile locale pentru a facilita deszăpezirea tramei stradale atât pe rutele principale, cât și în zonele de cartier, eliberând locurile de parcare, temporar, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni.

În pofida vremii nefavorabile, nu există probleme deosebite în ceea ce priveşte alimentarea cu apă caldă şi căldură a clienţilor Veolia Energie Iaşi SA. Au fost semnalate la Centrul de Apel non-stop mai multe avarii la instalaţiile interioare de la câteva blocuri în ultimele 48 de ore, însă echipele de permanenţă ale Veolia Energie Iași au sprijinit asociaţiile de proprietari respective să le soluţioneze. La Centrala de la Holboca a fost pusă în funcţiune şi cea de-a doua turbină (se funcţionează cu cazanul pe cărbune K1 şi cu ambele turbine), iar la centrala de producţie CET Tudor a fost pornit cazanul de apă fierbinte CAF 3 de 116 MW termici pentru a asigura întreg necesarul de energie termică cerut de clienţi. Toate echipele de intervenţie, atât cele de pe reţelele primare – magistrale, cât şi cele de pe reţelele secundare şi pentru intervenţiile la clienti, funcţionează în regim de permanenţă.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here