Tragedia echipajului SMURD Iasi suspenda campania electorala in capitala Moldovei

0
56

Având în vedere tragedia în care a fost implicat echipajul SMURD Iasi, primarul interimar si candidatul PSD Mihai Chirica nu va mai răspunde niciunui atac electoral lansat în aceste zile pe scena politică locală.

Există o vreme pentru politică și există o vreme pentru compasiune și acțiune. SMURD este un serviciu vital pentru întreaga noastră regiune, iar orașul nostru este îndoliat după această tragedie. În aceste zile voi face tot ceea ce îmi stă în putere să sprijinim familiile îndoliate, prietenii și colegii celor care și-au pierdut viața. Fac un apel către toți candidații să manifeste decență în aceste zile triste, să respecte suferința unor ieșeni de-ai noștri și, dacă tot se concentrează asupra viitorului, să se gândească cum putem să sprijinim împreună funcționarea în continuare a SMURD Iași”, a declarat Mihai Chirica.

Totodata, candidatul PSI, Viorel Blajut, a transmis condoleanţe familiilor victimelor din accidentul SMURD si a decis ca de astăzi sa sisteze activităţile de campanie electorală. “Plec în Republica Moldova pentru a-mi oferi ajutorul familiilor îndurerate. Astăzi s-a petrecut un tragic eveniment, în urma căruia patru oameni de mare valoare pentru Iaşi şi-au pierdut viaţa, în timp ce se aflau în misiune, pentru a salva viaţa altcuiva. Îmi ofer condoleanţele familiilor acestor eroi, pilot comandor Doru Gavril, copilot căpitan comandor Voicu Şoicae, dr. Mihaela Dumea si asistent Gabi Sandu. Pe unii dintre aceştia îi cunoşteam personal, iar gândul că nu mai sunt printre noi mă cutremură. Voi încerca să ajut pe orice cale pot familiile îndurerate, iar acum mă îndrept spre locul accidentului, pentru a-mi oferi susţinerea acestora. Din acest moment, sistez orice activitate de campanie electorală, din respect pentru tragedia la care asistăm cu inimile strânse”, a transmis si Viorel Blajut.

La randul ei, Camelia Margareta Bogdănici, candidat UNPR la Primaria Iasi  îsi exprimă regretul și tristețea profundă pentru pierderea colegilor din echipajul SMURD Iași. În calitate de fost director medical al Spitalului ”Sf. Spiridon”, dr. Camelia Bogdănici cunoaște în amănunt eforturile supraomenești ale tuturor celor care lucrează la SMURD și în serviciile de urgență. ”Din păcate, putem vedea încă o dată cum cei care lucrează în serviciile de urgență nu sunt apreciați pentru sacrificiile depuse zi de zi în sprijinul pacienților, ajungând chiar până la sacrificiul suprem.  Condoleanțe familiilor îndurerate!”, a spus Camelia Bogdănici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here