Transagropolis-ul de la Letcani, scos la licitatie. Showroom, depozite frigorifice, spatii comerciale si birouri, la preturi promotionale

0
56

Consiliul Judeţean Iaşi va organiza în data de 10 noiembrie o licitaţie cu strigare pentru închirierea unor celule de depozitare, a unor spaţii comerciale şi birouri, ca şi a showroom-ului amenajat în cadrul parcului agroindustrial TransAgropolis, de la Leţcani.
Vor fi scoase la licitaţie 10 celule de depozitare cu suprafeţe cuprinse între 65,75 şi 92,2 mp, la un tarif de pornire de 5 euro/mp/lună, 27 de spaţii de închiriat cu suprafeţe cuprinse între 8,7 şi 30,3 mp, la un tarif de pornire de 4,5 euro/mp/lună şi showroom-ul de 416 mp, la un tarif de pornire de 4,5 euro/mp/lună. Înscrierile se pot face până pe 8 noiembrie.
Ţin să precizez faptul că am avut numeroase discuţii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, Consiliului Concurenţei şi ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră în vederea găsirii soluţiei optime pentru funcţionalitatea parcului agroindustrial. Soluţia iniţială, aprobată în plenul Consiliului, privind darea în folosinţă gratuită a obiectivului către un ONG de utilitate publică, în vederea obţinerii avizului Consiliului Concurenţei pentru o schemă de minimis nu s-a dovedit a fi fezabilă. Astfel, am fost nevoiţi să găsim o altă variantă şi am concluzionat asupra închirierii spaţiilor de depozitare şi de birouri, până la desemnarea unui administrator conform Legii, prin procedura de concesiune, după publicarea normelor metodologice la Legea 100/2016. Licitaţia pentru închiriere va avea loc în jurul datei de 10 noiembrie” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Fermierii au la dispoziţie spaţii pentru expunerea mărfurilor, dar şi hale frigorifice, cu temperatura controlată, care le vor permite să păstreze legumele şi fructele în condiţii optime.
Producătorii au acum șansa să-și comercializeze produsele agricole în extrasezon, la prețuri mai bune, dar şi de a intra pe piața hypermarketurilor. Nu doar agricultorii din România își vor putea comercializa marfa în noul parc agroindustrial, ci și cei din Ucraina sau Republica Moldova.
Valoarea proiectului a fost de 18.75 milioane lei, din care 12.1 milioane lei finanţare europeană nerambursabilă. Grupul ţinţă al proiectului este reprezentat de producătorii agricoli din judeţul Iaşi, raionul Ungheni, raionul Făleşti şi din regiunea ucraineană Vinnytsia.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here