Măsuri urgente pentru sprijinirea persoanelor afectate în urma exploziei produse în Bistriţa

0
57

Guvernul vine în sprijinul persoanelor afectate de distrugerea parţială a blocului situat în municipiul Bistrița, str. Arţarilor nr. 20, ca urmare a exploziei produsă în 19 octombrie 2016, punând la dispoziție un număr de zece locuințe situate în blocurile Agenției Naționale pentru Locuințe, cu destinația de locuințe de necesitate, stabilește o ordonanţă de urgenţă aprobată astăzi de Executiv.
Întrucât la nivelul autorităţilor administrației publice locale nu există un fond locativ care să poată fi pus la dispoziția persoanelor afectate, pentru a veni în sprijinul acestora sub aspectul spațiului locativ, au fost identificate locuințe situate în blocurile construite prin Agenția Naţională pentru Locuințe.
În acest sens, Guvernul a decis schimbarea temporară a regimului juridic pentru 10 locuințe ANL, care vor avea pe perioada efectuării reparațiilor, dar nu mai mult de 5 ani, destinația de locuințe de necesitate.
Pentru cele 10 apartamente nu sunt încheiate contracte de închiriere în acest moment şi nu se află contracte în derulare.
Din constatările efectuate, din cele 21 de apartamente afectate de explozie doar în cazul a 10 familii sunt necesare locuințe în vederea cazării temporare, până la înlăturarea efectelor care făcut inutilizabile locuințele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here