Transportul public din Iasi, în proces de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilităti

0
70

Primăria Municipiului Iași, prin Compania de Transport Public Iași, continuă procesul de modernizare a serviciilor de transport în comun, inclusiv în ceea ce privește adaptarea vehiculelor din parcul instituției pentru călătorii cu dizabilități.  În prezent, sunt efectuate probe tehnice pentru implementarea unui sistem de accesibilizare adaptat tramvaielor din depourile CTP Iași.  În plus, instituția noastră pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități din Iași microbuze prevăzute cu rampe pentru transportul acestora, la cerere.

Toate cele peste 140 de autobuze, care deservesc traseele operate de către Compania de Transport Public Iași, sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități, accesibilizarea transportului în comun fiind o prioritate a Primăriei Municipiului Iași.
În această perioadă, în Depoul Gară al CTP Iași sunt efectuate probe tehnice pentru introducerea unui sistem de urcare și coborâre din vagon a persoanelor cu dizabilități.
Pe lângă autobuze, instituția noastră pune la dispoziția călătorilor din această categorie microbuze prevăzute cu rampe speciale pentru transportul acestora de la domiciliu la destinație. Acest serviciu este accesibil doar la cerere, cu cel puțin 24 de ore înainte, iar persoanele interesate pot trimite solicitări la adresa de e-mail exploatare@sctpiasi.ro și la TelVerde – 0800 110 427.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here