Trantorul de lux din Casa Patrata a fost demis. Noul subprefect al judetului va fi o secretara de comuna

0
47

Subprefectul Bogdan Abălaşi a fost demis astăzi din funcţie printr-o hotărâre de guvern adoptată în şedinţa de astăzi a executivului. În locul său a fost numită Valentina Iosub, până acum secretară a primăriei din Tătăruşi şi soţia primarului din aceeaşi localitate, informează „Ziarul de Iași”.

Contactat de jurnaliștii ieșeni, subprefectul nu a putut să confirme decizia guvernului, în schimb Maricel Popa, şeful PSD Iaşi şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a declarat că „mă bucur că guvernul a numit o femeie subprefect, este o premieră pentru judeţul Iaşi”.

Abălaşi se află în acest moment în concediu de odihnă, el a spus că nu ştie care ar fi motivele schimbării sale din funcţie, mai ales că nu a fost înştiinţat oficial. Hotărârea executivului nu a fost făcută publică.

Bogdan Abălași a fost numit subprefect al județului Iași în 2012. Până a ajunge subprefect, Abălași a lucrat ca profesor de istorie, dar și în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție la care a activat șapte ani. Înainte să fie numit subprefect, Abălași a ocupat funcția de de inspector în cadrul primăriei din Valea Lupului. Abălași a fost membru PSD și lider al organizației de tineret a acestei filiale județene, de unde, în 2006, a fost dat afară de Gheorghe Nichita. Ulterior, Abălași a ajuns în PC, ajungând prim-vicepreședinte al filialei județene a acestui partid.

În anii de glorie a guvernării Năstase, Abălași era unul din apropiații familiei Solcanu, câștigând mai multe lucrări de construcții cu firma la care era director.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − 32 =