Secaturile lui Chirica stateau la terasa iar un copil de 5 ani era pe fundul bazinului de la strand. Dosar penal pentru salvamari

0
55

Salvamarii de Strandul Municipal din Cicoarei, al carui administrator este un iondivid pe nume Ion Baciu, sunt cercetati penal. Un copil de 5 ani a stat minute bune pe fundul bazinului, miercuri seara, până să fie scos la mal si dus in coma la spital. In tot acest timp, niciunul dintre cei doi salvamari angajati nu si-a facut aparitia, acestia fiind la terasa. Mai mult, la acea ora nu erau la locul de munca nici cei doi asistenti medicali angajati la de Primaria Iasi.

Incidentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 19.45, atunci când mai mulţi tineri şi copii l-au observat pe copil pe fundul unui bazin al ştrandului. Un bărbat care se afla împreună cu familia la ştrand nu a stat mult pe gânduri şi a sărit în bazin pentru a-l scoate. La faţa locului au fost trimise un echipaj SMURD şi unul de Poliţie. Copilul a fost dus apoi la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, în stare gravă, însă, în cursul zilei de ieri, starea sa a început să se îmbunătăţească.

Bărbatul care a scos copilul din apă a criticat însă conducerea ştrandului.

Nu există niciun salvamar pe aici, iar mulţi dintre oamenii prezenţi stau şi se uită, nu fac nimic să ajute. Unde sunt salvamarii, dacă există aşa ceva?“, s-a întrebat retoric bărbatul, citat de Ziarul de Iasi

Poliţiştii au precizat că au deschis un dosar penal în acest caz.

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un copil în vârstă de aproximativ cinci ani a fost pe punctul de a se îneca într-un bazin al ştrandului municipal. În acest caz, poliţiştii întreprind cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor faptului“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Din primele informaţii obţinute de către poliţişti, se pare că minorul se afla acolo în grija unei rude apropiate. De asemenea, reprezentanţii Primăriei Iaşi, în administrarea căreia se află ştrandul municipal, au precizat că există salvamari aici. Însă, se pare că nu şi-au făcut treaba, cel mai probabil aceştia aflându-se la terasele din interior, la umbră, unde sunt văzuţi zilnic de către ieşenii care frecventează locul de agrement.

„La ştrandul municipal sunt angajaţi doi salvamari, cu atestat. Unul cu contract permanent, iar celălalt, cu perioadă determinată, plus doi asistenţi medicali, dintre care unul cu contract permanent, iar celălalt detaşat pentru perioada se­zonului estival, de la Direcţia de Asistenţă Comunitară“, a precizat ieri, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Un alt vinovat este Ion Baciu, administratorul strandului, un individ care a transformat acest obiectiv public intr-unul al invartelilor personale. Aflat la conducerea strandului din Cicoarei inca de la infiintarea sa, de numele acestuia se leaga mai multe reclamatii privind tepuirea bugetului local prin mismasurile al caror autor este. Cu un administrator, doi salvamari, doi asistenti medicali, doi politisti locali si 6 oameni la intretinere, strandul municipal a facut, de-a lungul timpului, mai multe victime, multi copii murind inecati sub nasul acestor inconstienti.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here