Treaba a sute de haidamaci din Politia ieseana, facuta de un tanar de 22 de ani. Hotii fura ca in codru in centrul Iasului, politistii dau staturi

0
69

In timp ce politiştii locali si cei din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi fac campanii de prevenire şi conştientizare a populatiei impotriva hotilor din buzunare, un tanar de 22 de ani, alaturi de cativa prieteni, si-a facut o misiune din a face ordine in mijloacele de transport in comun din Iasi, in care actioneaza hotii. Satul sa vada pe conturile de socializare, cum zeci de tinere se plang ca au fost furate de acesti tigani, iar Politia doarme, tanarul si-a luat in serios rolul de justitiar si a pornit o adevarata vanatoare de hoti, pe care ii identifica si ii da jos din tramvaie sau autobuze, si ii preda politistilor care se ocupa… cu prevenirea. Multe din acţiunile tinerilor sunt filmate, în ideea de a-i încuraja şi pe alţii să îi ajute. In timp ce acest tanar isi risca pielea, facand un serviciu comunitatii, politistii carora le sunt predati hotii, la botul calului, spun ca nu au ce să le facă infractorilor pentru ca sunt minori.

Toţi spuneau, dar nimeni nu făcea nimic şi m-am gândit ca eu, un cetăţean, să creez un grup de reacţie prin care să limităm aceşti mici infractori şi, eventual, să-i determinăm să nu mai fure. Ne urcăm în fiecare autobuz, tramvai şi ne plimbăm, în zona Copou, Tudor Vladimirescu. Oamenii se tem de ei”, a spus tânărul.

In schimb, pentru a demonstra ca nu stau cu mainile in san, “vajnicii” galigani care se ascund in spatele sintagmei de “oameni ai legii”, initiaza campanii de informare.

Poliţia vă informează că locurile aglomerate, precum adunările publice, mijloacele de transport, reprezintă un mediu propice de a acţiona pentru răufăcători. Din acest motiv, nu purtaţi actele, portofelele sau alte bunuri de valoare în buzunarul din spate al pantalonului, s-ar putea ca la coborârea din autobuz să nu le mai aveţi. Actele şi banii trebuie purtate într-un buzunar interior al vestimentaţiei, care să vă confere siguranţa că nu pot fi sustrase. Bagajele trebuie supravegheate permanent, poşetele trebuie protejate cu mâna, iar atunci când sunteţi înconjurat de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul”, sunt sfaturile politistilor. Jalnica Politie ieseana!

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here