Trei cluburi din Iasi inchise pentru supra aglomerare. Amenzi de 100.000 de lei

0
56

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au făcut, vineri și sâmbătă, mai multe controale inopinate în cluburi, discoteci şi săli de evenimente din București și județele Cluj și Iași.
Generalul de brigadă Benone Duduc, adjunct al inspectorului general al IGSU, a declarat că au fost controlate 40 de ”obiective” și că la patru dintre acestea, ”pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei ca sancţiune principală şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării pentru o perioadă de 60 de zile”.
La acestea au fost constatate probleme cu privire la numărul de persoane primite în interior, dar şi cu privire la asigurarea căilor de evacuare în caz de urgenţă.
Un al cincilea club, cu suprafaţă mai mică de 200 de metri pătraţi, a primit amendă de 50.000 de lei pentru că avea autorizaţia de securitate la incendiu expirată, dar şi pentru că administratorul a permis accesul, într-un spaţiu situat la subsol, cu o singură ieşire, al unui număr aproape dublu de persoane faţă de cel avizat.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − = 9