Trei curse externe, spre Glasgow, Milano si Florenta, vor fi deschise de compania Blue Air la Aeroportul International Iasi

0
51

Compania Blue Air si Aeroportul Iasi anunta deschiderea a trei rute externe noi, incepand din luna iunie a acestui an. Este vorba despre Iasi-Glasgow, Iasi-Milano(Bergamo) si Iasi-Forenta ce vor deveni operabiledin 15 iunie 2017. Toate cele trei zboruri vor avea cate doua, respectiv trei frecvente pe saptamana.

Luna iunie va fi, asadar, extrem de activa in ceea ce priveste diversificarea portofoliului de rute de la Aeroportul Iasi, dupa ce tot Blue Air anuntase ca va mai deservi trei destinatii externe (Berlin, Torino si Valencia) in aceeasi perioada. Daca in 2015, de la Aeroportul Iasi se putea calatori, cu Blue Air, spre o singura destinatie externa(Paris), acum, gratie partenerului nostru, capitala Moldovei este punct de plecare spre zece destinatii europene importante. Numarul total de rute deschise de la Aeroportul Iasi a ajuns, in prezent, la 20 externe si 5 interne.

 „Vestile privind extinderea conectivitatiinu intarzie sa vina, fapt ce ne bucura si ne confirma ca lucrurile merg in directia corecta. Colaborarea cu partenerul nostru Blue Air se concretizeaza in multiple optiuni de zbor, acest lucru insemnand o mobilitate si mai mare in regiunea noastra si, implicit, o sansa in plus pentru accelerarea dezvoltarii locale. Prin introducerea celor trei rute noi, Aeroportul Iasi naste noi punti catre lume. Legatura cu Glasgow, o adevarata zona metropolitana, este profitabila pentru mediul universitar si culturalsi, nu in ultimul rand, este benefica pentru turism si traficul etnic; multi concetateni de-ai nostri lucreaza acolo, iar acum acestia pot sa ajunga mai usor acasa si sa fie, la randul lor, vizitati de familie. Suntem optimisti ca aceasta ruta va fi un produs de succes, tintand cont de solicitarile tot mai numeroase din ultima perioada. Mai mult decat atat, strategia noastra este sa consolidam portofoliul de rute de la Iasi si sa continuam negocierile pentru conectarea directa cu cat mai multe orase din nordul Europei. Totodata, distribuirea zborurilor in Italia este foarte bine echilibrata in acest moment. Din iunie, apare o noua posibilitate de zbor spre Milano, un oras foarte apreciat de turistii nostri si, in acelasi timp, o noua destinatie de vacanta, Florenta. Aceasta evolutie spectaculoasa a numarului de rute externe, care a ajuns la 20 in prezent, inseamna o provocare pentru Aeroportul Iasi, iar proiectul de extindere aeroportuara pe care il avem pregatit trebuie implementat cat mai repede pentru a putea sustine peste un milion, potrivit estimarilor noastre, fara a fi luate in calcul noile rute anuntate, ci doar marirea frecventelor pentru curse deja existente. Totodata, speram ca baza Blue Air, care exista la Iasi, sa se dezvolte in acest an, prin alocarea unei noi aeronave. Multumim, pe aceasta cale, partenerului nostru Blue Air pentru suportul continuu, incredere si interesul pe care il arata pentru dezvoltarea zonei noastre”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.       

Orarul zborurilor IASI – GLASGOW:  marti si sambata

Iasi 21:00 – 22:50 Glasgow
Glasgow 23:50 – 05:30 Iasi

Orarul zborurilor IASI – MILANO (Bergamo): marti, joi si sambata

Iasi 10:30 – 12:00 Milano Bergamo
Milano Bergamo 12:45 – 16:15 Iasi

Orarul zborurilor IASI – FLORENTA: marti si joi

Iasi 17:00 – 18:20 Florenta
Florenta 19:00 – 22:15 Iasi

Anul acesta, cu Blue Air, se poate calatori de la Aeroportul Iasi spre 17 destinatii destinatii: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA, BRUXELLES, KOLN (Bonn), VALENCIA (de la 1 iunie 2017), TORINO (din 3 iunie 2017), BERLIN (din 4 iunie 2017), FLORENTA si MILANO (din 15 iunie 2017), GLASGOW (din 17 iunie 2017), BUCURESTI, CLUJ-NAPOCA, TIMISOARA, ORADEA si CONSTANTA (din 15 iunie 2017).

 

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 60