Trei ieseni, dati disparuti in Muntii Fagaras. Sunt confirmate toate cele trei victime

0
65

UPDATE

Constantin (Titi) Fartaies, ultimul dintre cei trei turisti dispăruți în Făgăraș a fost reperat din elicopter marți seară. Cu puțin timp în urmă, elicopterul îl localizase pe primul turist din grupul celor trei, dispăruți în munți de câteva zile. Ţinând cont că zona în care au fost găsiţi cei doi turişti, cel mai probabil decedaţi, este extrem de periculoasă cu risc mare de avalanşă, echipele de salvamontişti şi jandarmi montani vor încerca să ajungă la ei pe cale terestră, în cursul zilei de miercuri.

Astazi a fost trimis la locul tragediei si un elicopter de dimensiuni mai mari care să poată transporta mai mulţi salvatori, aceştia urmând să coboare în troliu în zona unde au fost reperaţi cei doi turişti.

Doi dintre cei trei turişti daţi dispăruţi sunt tată şi fiu. Soţia, respectiv mama tânărului, a scris pe pagina ei de Facebook că doreşte discreţie asupra datelor. Ea a precizat însă că fiul ei este major, având 18 ani împliniţi, şi nu 17 ani, cum s-a anunţat iniţial.

De miercuri 4.04.2018, Octavian, soțul meu și T. sunt dați dispăruți în Masivul Făgăraș.  Ca să nu apară speculații de niciun fel, am optat să vă transmit informațiile oficiale de care dispun. Sunt mobilizate Poliția, Jandarmeria, ISU, CJ Brașov; Salvamont Victoria; Salvamont Sibiu; pilot. Comunicarea este promptă cu autoritățile. De asemeni, cu familia prietenului nostru. Joi nu a fost aparat disponibil. Vineri și sâmbătă, nu au fost condiții de zbor. Duminică, elicopterul a survolat văile sudice. Nu au fost văzuți. Un indiciu: avalanșă pe Valea Viștea Mare. Acum, un elicopter survolează văile nordice. Așteptăm raportul. Vă țin la curent. Informațiile valide sunt strict cele care vin din partea mea. NU vă asumați și NU transmiteți zvonuri, păreri. Am încredere în experiența și prudența adulților, precum și în mentalul și rezistența lui Octavian (18 ani)“, a scris, luni, femeia pe pagina de socializare.

Astăzi, ea a mai notat că în toate declarațiile către autorități a semnalat că fiul ei, în conversația din 1 aprilie, i-a comunicat condițiile meteo dure, „fără să se plângă”.

Stirea initiala

Cei trei turiști dați dispăruți în Munții Făgăraș sunt Octavian Sandu Andries, un tânăr de 18 ani, tatăl său, Petru Sandu Andries și un prieten de familie, Constantin Fărţăieş (foto), 64 de ani, referent cultural la Casa Armatei din Iasi. Mezinul grupului de abia facuse majoratul, veteranul grupului mai avea 2 luni pana la pensie.

Cei trei au plecat pe 30 martie la munte, însă de atunci nimeni nu i-a mai văzut. Expediția lor trebuia să dureze 1- zile, dar pe 4 aprilie aceștia au fost dați dispăruți. Salvamontiștii caută neîncetat ultima persoana din grup, doua dintre acestea fiind deja localizate.

Doua dintre cele trei persoane rătăcite în Munții Făgăraș au fost identificate. Cel mai probabil, acestia sunt decedate.”, a declarat Raed Arafat. (M.G.)

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here