Trei nume mari ale filmului si teatrului romanesc au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti

0
73

Trei nume mari ale filmului si teatrului romanesc au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti. Valeria Seciu si Rodica Mandache, dar si inconfundabilul Ion Besoiu au fost omagiati sambata, in prezenta colegilor si a prietenilor.Trecerea anilor nu i-a rapit Valeriei Seciu nimic din farmec. La 75 de ani, cea care a intruchipat sute de personaje de film sau de teatru a primit cu multa emotie acest semn al pretuirii.
Valeria Seciu, actrita: “E chiar o onoare mare, incheie ceva si continua ceva. O pretuiesc mult pe Rodica si pe Jimmy. Suntem prieteni“. De altfel, buna ei prietena si colega de clasa la Institutul de Teatru din Bucuresti, actrita Rodica Mandache, spune ca Valeria Seciu a avut o mare influenta asupra felului ei de a juca. Rodica Mandache, actrita: “Atunci cand faceam monoloage in anul II, ea s-a suit pe scena si a spus monologul Julietei, aerul s-a oprit. Eu am fost atat de covarsita incat am ramas in stop cadru.
Rodica Mandache a primit si ea o stea pe Aleea Celebritatilor. Alaturi de cele doua mari doamne ale teatrului si filmului romanesc a fost omagiat si Ion Besoiu, dupa mai bine de 60 de ani in care a fost rasplatit de spectatori cu aplauze. Povesteste ca a ajuns actor din intamplare si a interpretat apoi cu pasiune fiecare rol.
Ion Besoiu: “Am vrut sa ma fac si marinar, dar m-am facut in Toate panzele sus mult mai tarziu. Am vrut la un moment dat sa ma fac si ofiter, pe urma profesor de literatura si de istorie.
Alaturi de Rodica Mandache, Valeria Seciu si Ion Besoiu au fost colegi de breasla si admiratori.
George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis: “Noi nu facem decat o reverenta pana la capat in a-i saluta si a le spune ca-i iubim in felul nostru.
Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Capitala stralucesc acum 28 de stele. Apartin unor mari personalitati ale filmului si teatrului romanesc, care si-au dedicata intreaga viata scenei si ne-au lasat mostenire personaje memorabile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here