Trei săptămâni de examene, atât în fizic cât și online, pentru studenții de la USAMV Iași

0
63

Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași vor intra în sesiune de pe data de 11 ianuarie 2021. Conform structurii anului universitar 2020 – 2021, sesiunea va avea o durată de trei săptămâni, în prima săptămână din februarie fiind programată sesiunea de restanțe și măriri de note.

În condițiile situației pandemice în care ne aflăm, studenții de la USAMV Iași vor avea de susținut examene atât față în față, în amfiteatrele Universității cât și online. Trebuie precizat faptul că prezența studenților în amfiteatre va fi posibilă doar cu păstrarea tuturor măsurilor de protecție împotriva infectării cu virusul SARS COV 2.

Conform planificării examenelor, la Facultatea de Agricultură, majoritatea studenților vor veni în Universitate pentru verificarea semestrială. În schimb, la Facultatea de Medicină Veterinară, studenții vor avea de susținut examenele doar online, fie că vor avea oral sau scris, pe diverse platforme de comunicare precum Microsoft Teams, Zoom sau Moodle. La Facultățile de Horticultură și Zootehnie din cadrul USAMV au fost alese variantele combinate de susținere a examenelor, atât în fizic cât și online.

Conducerea USAMV Iași a decis să ofere cazare în campus pe perioada examenelor studenţilor care trebuie să se prezinte ”on site” pentru susținerea evaluărilor. Cazarea se va putea realizată începând de duminică, 10 ianuarie 2021 și este valabilă doar pentru studenții care susțin examenele on site. De asemenea, tinerii din Republica Moldova nu trebuie să stea în carantină dacă vor alege cazarea în căminele Universității noastre.

Sesiunea de examene va fi urmată de o vacanță de o săptămână care este programată în perioada 08 – 14 februarie, urmând ca de pe data de 15 februarie 2021 să înceapă semestrul al doilea. În ceea ce privește modalitatea de desfășurare a activităților educaționale în cel de al doilea semestru încă nu a fost luată o decizie, acesta urmând a fi luată în ședința Consiliului de Administrație de luni, 11 ianuarie 2021.

Reamintim că USAMV Iași a fost printre puținele universități din țară, și singura de profil, care a finalizat semestrul I în sistem hibrid.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here