Trei tronsoane de drum, preluate de CJ Iasi pentru realizarea centurii usoare de ocolire a Iasului

0
197

Consilierii județeni au aprobat, astăzi, în plenul Consiliului Județean Iași, 27 de proiecte de hotărâre, printre care și aprobarea solicitării de trecere în domeniul public al județului Iași și administrarea Consiliului Județean Iași a 3 tronsoane de drum situate pe raza comunelor Horlești, Lețcani și Voinești din Județul Iași în vederea realizării obiectivului de investiții „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”, dar și a tronsonului de drum identificat cu indicativul DJ 248 D (inter. Str. Dafina Doamna) – Cercu – DJ 247 A în lungime de 1,650 km domeniul public al comunei Bârnova în domeniul public al Județului Iași, pentru același obiectiv de investiții.

            „Consiliul Județean Iași continuă să investească în proiectele de dezvoltare și modernizare, iar ședința de astăzi duce către noi pași îndepliniți în vederea realizării „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”. Acesta este un obiectiv de interes regional prin care vom reabilita și moderniza aproximativ 73 de kilometri de drumuri. Ne dorim să asigurăm o mai bună mobilitate a locuitorilor județului Iași, să fluidizăm traficul din Municipiul Iași și totodată să aducem dezvoltare economică prin realizarea acestui obiectiv de investiții.” a menționat președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

Finalul ședinței a venit cu un moment festiv marcat de premierea simbolică a membrilor Ansamblului Folcloric de Copii și Tineret ”Florile Moldovei” în urma obținerii trofeului la FESTIVALUL – CONCURS INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR ,,PEȘTIȘORUL DE AUR”, ediția a XXIX-a, desfășurat la Tulcea, în perioada 8-12 august.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here