Trenurile Studentiei, introduse la Iasi pentru a prelua fluxul mare de studenti. Duminică intră în vigoare noul Mers al Trenurilor.

0
59

Mersul Trenurilor 2016 – 2017 va intra în vigoare duminică, pe 11 decembrie, și va fi valabil până pe 9 decembrie 2017. Potrivit CFR Călători, zilnic se vor afla în circulaţie între 1200 și 1300 de trenuri, în funcție de perioada din an.
Tot de duminică sunt puse în circulație Trenurile Zăpezii.
De asemenea, în sezonul estival vor reveni pe traseu Trenurile Soarelui care în vara lui 2017 vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.
Mersul Trenurilor 2016 – 2017 în traficul intern
– Se introduc în circulație noi trenuri cu durate de parcurs reduse de la București către: Suceava și Cluj Napoca. Timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ o oră: Suceava, respectiv două ore: Cluj-Napoca. De exemplu un tren InterRegio București Nord – Cluj Napoca va face aproximativ 9 ore și 40 de minute, față de 10 ore și 40 de minute. Un tren InterRegio București Nord – Suceava va face 5 ore și 40 de minute, față de 6 ore și 52 de minute. La fel și trenurile de întoarcere.
– Pe ruta Bacău – Pașcani – Iași și retur vor circula noi trenuri, cu plecare duminica de la Bacău și vinerea de la Iași. Trenurile Studenției vor prelua fluxul mare de studenți din Centrul Universitar Iași.
– Pentru cei care fac naveta pe Valea Prahovei se introduce un nou tren InterRegio de la Brașov, cu sosire în București la ora 07:30.
– Pentru pasagerii din zona Țăndărei, Slobozia Veche și Fetești se introduc noi trenuri cu legături către București și Constanța:
– 2 trenuri Regio pe ruta Fetești – Slobozia Veche și retur
– 6 trenuri Regio pe ruta Țăndărei – Slobozia Veche și retur
– 2 trenuri InterRegio pe ruta București Nord – Slobozia Veche și retur
– Zilnic, la cadență de aproximativ o oră, va exista legătură feroviară București – Aeroport și retur.
Pe lângă facilitățile acordate prin acte normative diferitelor categorii de călători (de ex. elevi, studenți, pensionari etc), CFR Călători oferă o serie de reduceri tarifare. Distribuția de bilete se asigură prin următoarele canale : online, staţii, agenţii, automate de vânzare și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.
Mersul Trenurilor 2016 – 2017 în traficul internațional
Şi în anul 2017, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 Euro pe sens) și Budapesta (de la 29 Euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia și Salonic. Din Viena există posibilități de călătorie către orice destinație europeană.
De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timişoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj-Napoca.
Începând din data de 11 decembrie 2016, CFR Călători va introduce o nouă ofertă comercială City Star Germania pentru călătoriile către Germania. Din 1 ianuarie 2017, pentru oferta Interrail Pass (abonament valabil în toată Europa sau pe o anumită țară din Europa), limita maximă de vârstă la tânar se va modifica de la 26 la 28 de ani.
Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2016-2017” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 14 lei.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here