Trupa de actori a Ateneului din Iași continuă truneele anului 2018

0
73

Turneele în țară ale trupei de actori ai Ateneului din Iasi continuă. Următoarea reprezentație va avea loc astazi, 23 iunie, de la 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman, unde actorii Ateneului vor pune în scenă piesa “Steaua fără nume”, în regia lui Andrei Ciobanu.

„Avem o savuroasă comedie romantică plină de emoţie, sensibilitate, lirism, empatie şi, nu în ultimul rînd, umor. Acţiunea se desfăşoară în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, un timp plin de bonomia şi parfumul specifice epocii. O gară dintr-un tîrg cenuşiu de provincie – acesta este locul, aparent banal, în care se întîlnesc cele două personaje: timidul şi visătorul profesor Miroiu şi Mona, o fată frumoasă, captivă a confortului lejer obţinut. Dar ce se va întîmpla în noaptea specială care va urma va schimba pentru totdeauna destinul celor doi… Bărbatul, care îşi imagina o lume de o frumuseţe infinită, îşi vede materializat visul, iar femeia fără nici o adevărată pasiune, prinsă într-o lume a bogăţiei materiale, se descoperă, în sfîrşit, pe sine. Se va îndrăgosti Mona? S-ar putea. Se va (re)descoperi Mona? Cu siguranţă. Dar dimineaţă va disipa magia nopţii şi va aduce un personaj-cheie. Apariţia lui Grig va obliga personajul central al piesei să penduleze între tentaţia visului şi cea a luxului. Ce decizie va lua Mona? Steaua fără nume este un spectacol în care comedia se împleteşte cu drama, vi-l recomand cu căldură tuturor celor care vreţi să visaţi şi să evadaţi din cotidian!“, cuvântul regizorului Andrei Ciobanu.

Durata piesei este de o oră şi 50 de minute, distribuţia fiind asigurată de: Bogdan Matei – Marin Miroiu; Cezara Fantu – Mona; Codrin Dănilă – Radu Udrea; Ana Hegyi – Domnişoara Cucu; Daniel Onoae – Grig; Andrei Ciobanu– şeful de gară; Arun Cotic – Ichim şi Alexandra Paftală – Eleva . Regia şi versiunea scenică: Andrei Ciobanu; scenografie: Cătălin Tîrziu; compoziţie muzicală: Dan Spînu şi light design: Lucian Ţurcanu.

Elevii, şomerii, pensionarii beneficiază de reducere, biletul pentru ei fiind de 15 lei (rezervări la telefon 0755.300.535). Steaua fără nume este un spectacol în care comedia se împleteşte cu drama, recomandat cu căldură tuturor celor care vor să viseze şi să evadeze din cotidian.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here