Tudor Ciuhodaru: „Orele de educatie sexuala in scoli ar trebui sa fie obligatorii”

0
71

Deputatul Tudor Ciuhodaru propune introducerea orelor de educaţie sexuală in scolile din Romania, pornind de la o realitate alarmanta. Potrivit acestuia, Romania este ţara cu un avort la cinci minute şi cu cele mai multe sarcini la adolescente.
De „Ziua Mondială a Contracepţiei”, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, ce are drept scop conştientizării importanţei contracepţiei şi promovarea unei lumi în care fiecare sarcină este o sarcină dorită, am sustinut iar că este nevoie de educaţie pentru a preveni consecinţele dezastruoase datorate lipsei cunoştinţelor minimale privind viaţa sexuală. România se confruntă cu creşterea numărului de cazuri de boli cu transmisie sexuală, a sarcinilor nedorite şi a avorturilor precum şi a mamelor minore”, a spus Tudor Ciuhodaru.
Pentru a rezolva problema educaţiei în acest domeniu, deputatul a iniţiat un proiect legislativ, ce modifică şi complează Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, prin care educaţia pentru sănatăte, inclusiv cea privind sănătatea reproducerii, devine disciplină obligatorie de studiu în unitatile de învatamant, ce va fi predată de personal specializat.
Avem de ales. Ori ne ascundem în spatele pudibonderiei şi ne consolăm că suntem primul loc în Europa şi numărul doi în lume la avorturi, pe primul loc în Europa la mortalitatea cauzată de întreruperile de sarcină, pe locul unu în lume la numărul de copii abandonaţi în maternităţi şi mortalitate infantilă ori oferim cunoştinţele necesare privind sănătatea reproducerii la ore predate de personal specializat. Sau aşteptăm următorul breaking news cu mame minore sau boli cu transmie sexuală…”, a spus Ciuhodaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here