Constantin Adăscăliței și-a pierdut mandatul de deputat

0
70

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat, luni, Camerei Deputaţilor să constate încetarea de drept a mandatului lui Constantin Adăscăliței, potrivit Agerpres.
Raportul de evaluare privind constatarea stării de incompatibilitate cu privire la Constantin Adăscăliței, fost consilier judeţean – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, în prezent deputat, a rămas definitiv şi irevocabil la data de 23 martie 2015 ca urmare a pronunţării deciziei de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vă solicităm să constataţi încetarea de drept a mandatului de deputat al domnului Adăscăliței Constantin în conformitate cu Statutul deputaţilor şi senatorilor”, se arată în adresa transmisă de ANI Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
Potrivit secretarului Camerei Marcel Ciolacu, Biroul permanent va întocmi o hotărâre prin care se va constata vacantarea locului de deputat al lui Adascalitei, iar plenul va lua act de aceasta.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 23 martie, recursul lui Constantin Adăscăliţei împotriva sentinţei din 2012 a Curţii de Apel Iaşi, privind menţinerea ca legal şi temeinic a raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a lui Adăscăliţei.
Constantin Adăscăliţei (PSD) este la primul mandat de deputat, el fiind ales în 2012, într-un colegiu din Iaşi. Anterior, Adăscăliţei a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi (2008-2012), viceprimar al municipiului Iaşi (2004-2008) şi consilier municipal (2000-2004). Deputatul a deţinut, în perioada 2002-2012, funcţia de vicepreşedinte al PSD – filiala Iaşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here