Tudorel Toader, pe locul 2 în primul tur al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Confruntarea finala, peste o săptămână

0
95

Prof.dr. Liviu Maha și prof.dr. Tudorel Toader au intrat în turul al II-lea al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.
În urma voturilor exprimate marți, rezultatul dintre cei doi a fost clar, prof.dr. Liviu Maha a obținut cele mai multe voturi, 222 la număr, în timp ce fostul ministru al Justiției a primit doar 191 de voturi.
Ceilalţi 4 candidaţi, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei; prof. univ. dr. Gabriel Claudiu Mursa și conf. univ. dr. Adrian Muraru au obţinut în aceeași ordine, 128 și 121 de voturi, respectiv 44 și 15 voturi.
Turul al doilea va avea loc săptămâna viitoare, pe 18 martie, cei doi candidaţi având la dispoziţie încă o săptămână pentru a organiza întâlniri în facultăţi sau dezbateri publice pentru a-şi prezenta planurile manageriale.
Prof.dr. Liviu Maha a precizat că va continua să discute cu membrii comunității academice, prezentându-și ca până acum planul managerial. De asemenea, acesta s-a declarat plăcut surprins de numărul mare al alegătorilor prezenți la vot.
Tudorel Toader a devenit rector în 2016 și, la capătul unui prim mandat marcat de o suspendare în perioada cât a fost ministru al Justiției (2017-2019), a fost reales pentru un al doilea mandat în urmă cu patru ani. Legea învățământului superior, în vigoare de anul trecut, permite maximum două mandate de 5 ani în funcția de rector, dar nu le ia în calcul pe cele exercitate deja, ceea ce îi permite luI Tudorel Toader să candideze pentru un nou mandat.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 8 = 2