UAIC a câștigat o finanțare de 1,4 milioane de lei pentru implementarea unui proiect de prevenire a răspândirii COVID-19

0
59

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat o finanțare de peste 1,4 milioane de lei pentru implementarea unui proiect de măsuri active pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Proiectul Implementarea de măsuri active pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își propune creșterea capacității UAIC de a gestiona eficient criza sanitară COVID-19 prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educație universitară. Obiectivul proiectului va fi îndeplinit prin dotarea instituției cu materiale și echipamente necesare pentru protecția sănătății studenților, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și nedidactic, colaboratorilor sau reprezentanților din domeniul educației care efectuează schimburi de experiențe în cadrul universității, pentru limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cadrul proiectului se vor achiziționa dezinfectanți, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor, în mod special pentru săli de curs și de seminar, laboratoare sau biblioteci. De asemenea, vor fi asigurate echipamente de protecție de uz personal adecvat (măști, combinezoane) pentru 1600 studenți care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat și burse sociale ocazionale. Totodată, proiectul urmărește aplicarea riguroasă a măsurilor de prevenire și control pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu COVID-19 în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Proiectul Implementarea de măsuri active pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost depus ca urmare a apelului de proiecte „Consolidarea capacității unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”, care vor primi finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Proiectul câștigat de UAIC are o valoare totală de 1.403.202,04 lei și va fi implementat în perioada ianuarie – decembrie 2022.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =