UAIC a semnat contractul de execuție a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a corpului O în vederea înființării unei noi biblioteci

0
66

Miercuri, 26 mai 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat contractul de execuție a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a corpului O, finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, apel „Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”.

În urma derulării pe platforma de achiziții publice a procedurii privind atribuirea contractului de execuție de lucrări pentru acestă investiție, asocierea Madbeton – Research Consorzio Stabile Societate Sonsortile A.R.L. a fost declarată câștigătoare. Contractul are o valoare de 9.219.996 lei cu TVA, durata de execuție fiind de 24 de luni.

Scopul proiectului constă în creșterea atractivității ofertei educaționale a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale ca rezultat al consolidării și refuncționalizării clădirii corpului O, până la 31 decembrie 2023, pentru a crea o bibliotecă și o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituției. Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 mp, aflată în gestiune proprie și care se prezintă într-o stare de degradare avansată, prin lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și prin dotarea spațiilor în vederea înființării unei biblioteci care să adune fondul de carte al filialelor facultăților, într-un singur spațiu, pentru a deservi cititorilor săi. Valoarea totală a investiției este de 14.524.034,78 lei, termenul de execuție fiind de 28 de luni.

Corpul O, situat pe bulevardul Carol I nr. 24, a fost construit ȋn anul 1924, având destinaţia de Cămin de Fete pentru studentele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În decursul timpului clădirea a fost extinsă şi modificată pentru a satisface exigenţele funcţionale, fiind dezafectată de aproximativ 10 ani.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here