UAIC invită elevii de liceu să participe la cursuri deschise online

0
69

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pune la dispoziția elevilor de liceu o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 7 – 28 aprilie 2021.

„Întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea, invităm tinerii care aspiră la studii universitare să participe la cursurile deschise pe care le-am pregătit special pentru ei și să experimenteze, astfel, studenția la prima universitate modernă a României.”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Primul curs deschis online va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14.00 și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”. Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14.00, cursul „Dreptul zi de zi”. Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14.00.

În anul 2021, cursurile deschise online dedicate elevilor sunt la a doua ediție, după cele transmise în perioada 23 martie – 3 aprilie 2020, care au acumulat peste 28.700 de vizualizări.

Participarea online la aceste activități este gratuită. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici: https://www.uaic.ro/cursuri-online-2021/

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here