UAIC, pe locul al treilea în România conform clasamentului RankPro

0
61

Cea mai recentă ediție a clasamentului RankPro poziționează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pe locul al treilea în România. La nivel european, UAIC ocupă poziția 309, în timp ce la nivel mondial este clasată pe locul 655.

Clasamentul RankPro este realizat de Consiliul Internațional al Oamenilor de Știință prin programul Global World Communicator – Education and Science și ia în calcul următoarele 3 dimensiuni în clasificarea universităților: academic (50%), public ranking (25%) (alte clasamente internaționale în care instituția apare) și BC-index (25%) (transparența și volumul de informații publice din pagina de internet a UAIC).

Datele sunt colectate de experții RankPro din bazele de date publice specifice internaționale, dar se solicită și universității o serie de informații verificabile în evidențele autorităților tutelare naționale.  

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este una dintre cele 11 instituții de învățământ superior din România prezente în ediția 2020-2021 a clasamentului RankPro. Ierarhia completă poate fi consultată aici: https://www.cicerobook.com/en/rankpro.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here