Uite cine despre cine vorbeste! „Incoruptibilul” Sava Tomaseschi vrea un os de ros pe spatele penalilor si haosului din PNL

0
104

Dragomir Tomaşeschi, co-preşedinte PNL pe municipiul Iaşi, a adus astăzi câteva precizări la aşa zisele speculaţii care s-au vehiculat pe seama restructurării în plan local a noului PNL. Practic, în lipsă de viziune şi acţiune  politică “prefectul stripper” a reeditat apelul către penalii din PNL, printre care Varujan Vosganian şi Marius Bodea, episode ce aminteşte în mod flagrant de răzmeriţa lui Valerian Sălăvăstru de acum câţiva ani, împotriva lui Marius Bodea şi Cristian Adomniţei, dar şi împotriva propriului naş de cununie, Relu Fenechiu.

Nimeni nu este mai presus de lege, aţa că-i cer domnului Varujan Vosganian să se pună la dispoziţia organelor de cercetare penală, renunţând la imunitatea parlamentară conferită de statutul de senator al PNL Iaşi. Cât timp se va ascunde în spatele acestei imunităţi şi nu va lăsa organele de anchetă să-şi ducă cercetarea până la capăt, senatorul Vosganian va aduce grave prejudicii de imagine atât organizaţiei PNL din care face parte, cât şi preşedintelui ales al României, Klaus Werner Iohannis, al cărui mesaj privind eradicarea corupţiei şi modificarea legii privind imunitatea parlamentară a fost foarte clar. PNL Iaşi susţine fără rezerve acest proiect prezidenţial şi nu va face excepţie pentru nimeni.

Solicit oficial sancţionarea pe linie de partid a vicepreţedintelui Marius Bodea pentru aducerea unor grave prejudicii de imagine partidului, cu prilejul lansării oficiale a noii piste a aeroportului Iaşi, când a citit un mesaj din puşcărie din partea deţinutului Relu Fenechiu, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Indirect, Marius Bodea i-a atribuit fostului deputat Fenechiu merite pe care acesta nu le are. Investiţii de o asemenea anvergură se fac cu fonduri publice, nu din banii de buzunar ai unor miniştri sau persoane publice. Iar miniştrii nu au merite personale, ci pun în aplicare măsuri guvernamentale.

Tocmai pentru că persistă confuzia conform căreia marile investiţii în infrastructură se fac în funcţie de influenţa personală pe care o deţin unii parlamentari sau miniştri la conducerea guvernului, susţin viziunea unitară de dezvoltare a României, prezentată de președintele Klaus Iohannis, în campania electorală. Autostrăzile trebuie să facă obiectul unui plan echilibrat de dezvoltare strategică, nu în funcţie de cine cu cine e prieten sau are uşa deschisă la primul ministru! Această manieră prost înţeleasă de a face lobby a produs grave dezechilibre economice şi sociale la nivel regional, şi implicit a izolat provincia istorică Moldova (şi Iaşul) din toate punctele de vedere.

Îmi menţin hotărârea de a întreprinde demersurile legale de organizare a unui referendum de demitere a primarului Gheorghe Nichita. Orice zi în plus de menţinere a acestui incompetent la conducerea primăriei municipiului Iaşi înseamnă irosirea unor bani publici şi distrugeri ireversibile pe care ieşenii nu şi le mai pot permite.

Am făcut aceste precizări în urma unor consultări prealabile cu colegi de partid, conştienţi fiind că susţinătorii dreptei din România s-au săturat de imunităţile şi cumătriile din politică”, este mesajul lui Dragomir Tomaşeschi.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here