Cristian Adomnitei, saltat de procurorii DNA. Alaturi de acesta a fost ridicata si Teodora Jinga, sefa Proiectelor Europene din CJ Iasi

0
77

In urma cu cateva momente, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei, impreuna cu doi angajati ai institutiei, au fost saltati de procurorii DNA si dusi la audieri. Este vorba despre Carmen Irimescu si Teodora Jinga, sefa Directiei de Proiecte Europene. Procurorii DNA au confirmat in urma cu putin timp aceste noi retineri. Totul s-a desfasurat discret si nici macar angajatii din consiliu nu au stiut exact ce se intampla. Adomnitei a fost saltat de procurorii DNA in jurul orei 13:00. Adomnitei a fost oprit in trafic, iar angajatele CJ au fost saltate de procurori direct din institutie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a fost vizat de o ancheta a procurorilor DNA, la jumatatea lunii atrecute, atunci cand acestia au efectuat mai multe perchezitii la sediul CJ Iasi. Procurorii DNA au facut 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015. In atenţia anchetatorilor DNA Iaşi au fost preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele Alin Aivănoaei, fostul vicepreşedinte Victor Chirilă şi directorul executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.
Faptele cercetate de procurori sunt legate de acordarea unui contract, prin procedura “cerere de ofertă”, societăţii Laser Co SRL Iaşi.
Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.
Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul verbal de recepţie ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoştinţă lui Cristian Adomniţei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here