Umilinta pentru administratia Chirica! Maricel Popa ii smulge primarului, painea de la gura

0
50

Consiliul Județean a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a 6 blocuri încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

         În prima fază, a fost alocată suma de 1 211 742 lei pentru proiectarea lucrărilor de investiții.

         MDRAP a inclus în Programul de acțiuni pe anul 2018, aprobat prin Hotărârea Guvernului 522/ 12.07.2018, Blocul  A1 de pe Șoseaua Națională nr. 184, cu 90 de apartamente, construit în anul 1965; Blocul A2 de pe Șoseaua Națională nr.182, cu 90 de apartamente, construit în anul 1965; Blocul C1, de pe Șoseaua Națională nr.186, cu 40 de apartamente, construit în anul 1963; Blocul C2, de pe Șoseaua Națională nr.188, cu 40 de apartamente, construit în anul 1963; Blocul C3, de pe Șoseaua Națională nr.190, cu 40 de apartamente, construit în anul 1965; Blocul C4, de pe Șoseaua Națională nr.192, cu 40 de apartamente, construit în anul 1965.

         “Consolidarea acestor imobile ar trebui să fie una dintre prioritățile municipalității ieșene, însă, grav este că nici până în prezent nu știm câte blocuri de locuințe din Iași sunt încadrate în clase de risc seismic deoarece, nu a fost făcută o evaluare a tuturor clădirilor. Am semnat la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, contractul de finanțare în vederea proiectării lucrărilor de execuție pentru 6 blocuri în care locuiesc 340 de familii. Primăria Municipiului Iași nu a transmis, în acest an, către Consiliul Județean, așa cum prevede legislația în vigoare, situația clădirilor cu risc seismic însă, pentru ca Iașul să poată beneficia totuși de finanțare, am transmis la MDRAP datele colectate anul trecut. Ieșenii trebuie să știe că sunt în siguranță în cazul unui cutremur, iar primarul ales de cetățeni trebuie să se preocupe de acest lucru, mai ales atunci când legea îl obligă și Ministerul alocă fondurile necesare. Din  cauza lipsei de interes a Primăriei, anul trecut, banii repartizați pentru municipiul Iași s-au întors la bugetul de stat. Sperăm ca anul acesta să existe mai multă implicare”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

         În contractul de finanțare, în vederea primirii banilor, se precizează că CJ  trebuie să transmită o solicitare către Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, însoțită de o serie de documente necesar a fi puse la dispoziție de Consiliul Local: sinteza documentației de avizare a lucrărilor, proiectul tehnic, caietele de sarcini, detaliile de execuție, procesul verbal de admitere a recepției documentației tehnic-economice privind proiectarea lucrărilor de consolidare și copii ale facturilor emise și nedecontate.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =