Aeroportul Iasi – o cloaca infecta condusa de un politruc. Un aeroport international de lumea a treia

1
89

Serviciile execrabile si lipsa autorizarii unora dintre activitatile desfasurate la Aeroportul Iasi fac din ce in ce mai mult obiectul unor critici virulente in spatiul public. Fie ca sunt calatori care tranziteaza aerogara ieseana sau factori de raspundere locali sau judeteni, numitorul comun este acelasi- sub vechea conducere s-a dezvoltat in acessta poarta de intrare in oras un focar de incompetenta si mizerie, dusa spre apogeu de Catalin Bulgariu, politrucul uns la mansa Aeroportului Iasi.

Printr-o adresa transmisa conducerii Aeroportului Iasi, dar si unor insttutii cu atributii de control, printre care Directia de Sanatate Publica Iasi sau DSVSA, un iesean semnaleaza anomalii grotesti suprinse in aerogara ieseana, accentul fiind pus pe lipsa de curatenie si civilizație din aeroportul Iași

Prima poarta de intrare in Regiunea de Nord-Est ofera din punct de vedere al igienei publice o imagine dezolanta, mizerabila, absolut rusinoasa!!! Lipsa Supraveghere in Sanatatea Publica la Aeroportul International Iasi – o mizerie vizibila, toalete infecte, femei de serviciu galagioase in public, agresive, slinoase si fara uniforme, in tinute de strada mizerabile oare cum sa ‘igenizeze’ Aeroportul Iasi si ce sa mai “igenizeze”??? femeile de serviciu sunt netunse si cu o evidenta lipsa de igiena personala printre turisti. Tema sesizarii catre dvs.: Mizerie de nedescris in Aeroportul International Iasi, toalete infecte, femeile de serviciu sunt o aparitie mizerabila, respingatoare, socanta, put de la distanta a transpiratie!!! despre ce sanatate publica vorbiti dvs. la Aeroport, folositi toaletele de acolo sau nu? exista acte de control in Igiena Publica zilnice, saptamanale? Cum sa asigure curatenia si igienizarea unui loc public niste individe cu o lipsa izbitoare de igiena personala?

Igiena Publica incepe cu igiena personala, nu invers! Aeroportul Iasi sufera de ceva timp crunt in igiena publica si asta am vazut din nou si din nou cu ochii mei! asa am si decis sa va scriu! Daca toti sefii, contabilii si directorii Aeroportului Iasi ar fi obligati sa foloseasca toaletele din acest Aeroport, mi-ar da pe loc dreptate! mergeti ….macar o data pe saptamana in control neanuntat, pe rand…!!

Pana si la cele mai simple, rudimentare studii in management se invata ca in prestarea de servicii pentru public…piramida ierarhica se inverseaza ca importanta, astfel incat nu varful ci baza prinde sens si consistenta pentru clienti!

…Astfel angajatii de baza (cameriste, portari, femei de serviciu, chelneri, oamenii de receptie, politistul de frontiera, soferii….ei sunt cei mai vizibili la public, cei care intra primii in contact cu clientii organizatiei – devin in realitate cei mai importanti din organizatie si ei creeaza de fapt prima impresie care conteaza! Acestia trebuie sa fie cel mai intens instruiti si constienti de prestatia lor!

Tinuta lor, atitudinea lor, tacerea, agresivitatea, igiena lor personala – pe linia “Blue ribbon” linia nescrisa de Contact direct cu clientul – vor creea prima impresie publica, cea care conteaza! Prima impresie conteaza…multi omeni, statistic, nu mai dau a 2 a sansa…

La Aeroportul Iasi este total pe dos….femeile de serviciu au tinute de strada, nu uniforme cum ar fi logic..poate decoleaza si ele!!! tinuta mizera este scoasa in evidenta de un miros intepator de transpiratie persistent…de ce nu le construiti un dus acolo? oricine sta peste 12 ore intr-un serviciu ar trebui sa aiba acces la dus!! cat poate sa coste un dus de instalat pentru personalul din Aeroportul asta? si de ce nu le trimiteti la frizerie??? daca speciile acestea vor atat de mult sa aiba serviciul la un Aeroport, atunci sa fie responsabilizate de catre manageri, sefi, sefe…si se spele cat mai des, sa se tunda des, sa isi ingrijeasca mainile, unghiile…. sa invete sa taca – nu sa flecareasca in preajma clientilor, sa respecte “the personal privacy”… si pe toti clientii Aeroportului!!!

Nu vreau ca noua, iesenilor sa ni se duca buhul in lume…pe nedrept ca iesenii put si sunt si certati cu igiena personala si cu igiena si sanatatea publica!

  1. Ce nume/sef/organism/firma/departament asigura serviciile de “curatenie” din Aeroportul International Iasi? cine angajeaza asemenea individe certate cu igiena personala la un Aeroport??? de ce nu le asigura echipament obligatoriu de protectie si igiena??? evident ca vreau sa le evit orice alte servicii vreodata! Exista un document relevant privind masurile de Igiena periodice luate? controlate??? sa il faceti public va invit!
  2. Exista un registru semnat, confirmat, controale periodice confirmate, etc . legate de Igiena si de Sanatate pentru personalul de curatenie al Aeroportului Iasi???

Exista liste a controalelor de igiena privind Siguranta Alimentara da? exista si prin control la personalul de deservire? unde se pot consulta?

  1. Cum se asigura selectia de personal pentru curatenie? cine ii selecteaza, pe ce criterii, cine ii instruieste? la ce intervale de timp? exista inregistrari ale instruirilor? unde se pot consulta?
  2. Cum se simt oaspetii dvs. (chiar ai familiei dvs.) straini sau romani care vin in vizita prin Aeroportul Iasi?? – ca oricum ne izbeste pe toti in plex mirosul de transpiratie generala… (plus mirosul ala apasat si agresiv al “duamnelor de la curatenie”??!!) …dar mirosul intepator de urina pe o raza de 5 metri in jurul toaletelor din Aeroportul Iasi??? Si ce va spun musafirii dvs.? sau evita sa va spuna din bun simt, ca sa nu va simtiti dvs. personal…oribil?
  3. De ce nu sunt mai multe puncte de vanzare in Aeroport? de ce exista si pe ce baza? doar un singur punct de vanzare de sucuri, tigari, dulciuri??? de ce? cum stimulati dvs. calitate si competitia?
  4. Cine asigura si pe ce baza tehnica ventilarea si igenizarea periodica a aerului din Aeroport?Cand este facuta ultima inspectie pe igiena aerului? dar pe reducerea noxelor??”, se arata in reclamatia ieseanului, pe care am redat-o dupa topica in care a fost redactata.

Marius GAVRILESCU

 

1 COMMENT

  1. In Aeroport sunt niste srl-uri care presteaza pt o firma din Bucuresti, un soi de prestari servicii pt o franciza. Preturile sunt enorme, iar adminii nu sunt straini de diverse legaturi cu politicienii. (O firma din aeroport are si chioscul din interiorul maternitatii Cuza Voda, firma de la Bucuresti fiind impinzita prin spitale din iasi si nu numai).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =