Umiliti la granita de est a Romaniei. Sute de soferi abandonati la Sculeni in timp ce vamesii petreceau. Vezi raspunsul DGV

0
61

Vamile din estul Romaniei continua sa faca obiectul unor situatii halucinante iar reactiile Directiei Generale a Vamilor sa fie pe masura. Ieseanca, Marra Marinescu, relateaza cum angajatii Vamii Sculeni si-au batut joc de sute de oameni care asteptau indeplinirea formalitatilor vamale din partea unor vamesi invizibili, care au aparut de abia dupa cateva ore, atunci cand nerabdarea oamenilor era la un pas de a se transforma intr-o revolta generala.

Am trimis o reclamatie la Directia Generala a Vamilor cu privire la bataia de joc din Vama Sculeni de miercuri seara, cand sute si sute de soferi si masini asteptau la o coada kilometrica sa catadicseasca vamesii sa iasa afara sa-si faca serviciul. Pe motiv ca nu sunt de acord sa-mi dau adresa, raspunsul DGV a fost ca nu intreprind verificari la ceea ce am prezentat. Sa ma mai mir ca vamesii sarbatoreau Sf.Ilie si lumea vocifera pe-afara de ore intregi (cam de pe la 18,00 si era deja 21,00 si nu mai era mult pana la revolta generala)? Sa ma mai mir ca in poarta de intrare in Uniunea Europeana a iesit intrun tarziu un vames care arata de parca atunci era trezit din somn (ca sa ma exprim elegant)? DGV se ascunde dupa adresa mea lipsa la reclamatie….Halal!”, a declarat Marra Marinescu.

Iata corespondenta dintre Marra Marinescu si birocratii de la Directia Generala a Vamilor:

Buna ziua. Va rog sa verificati care au fost motivele ce au stat la baza serviciului defectuos din seara zilei de 20 iulie 2016,intre orele 18,00-21,00,de la Vama Sculeni-Iasi, unde pe parcursul catorva ore s-a stat la o coada kilometrica fara ca vamesii de serviciu sa-si faca simtita prezenta la masini. Politistii de frontiera au facut controlul documentelor, iar la intrebarile celor ce nu mai suportau asteptarea extrem de prelungita,frontieristii au precizat ca ei si-au efectuat sarcinile de serviciu,insa vamesii nu au iesit la masini. Sa fie de vina sarbatorirea  Sf.Ilie in vama pentru bataia de joc la care au fost supusi cei ce au trecut aseara prin Vama Sculeni? Este posibil sa se intample asa ceva in poarta de intrare in Uniunea Europeana? E posibil sa se comporte asa vamesii – functionari ai statului roman? Cu respect, Marra Marinescu

În vederea înregistrării precum şi solutionarii corecte şi operative a cererii dumneavoastră, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, modificată şi aprobată prin Legea nr. 233/2002, vă rugăm să transmiteţi solicitarea  cu datele dumneavoastră de contact (nume, prenume şi adresa de domiciliu) la adresa de e-mail petitii.anaf@mfinante.ro. Conform prevederilor OG> nr.27/2002, art.7  – “Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează. Cu stima, Agentia Nationala de Administrare Fiscala- Directia Generala a Vamilor. Acest raspuns are un caracter informativ si nu reprezinta punctul de vedere oficial al institutiei. Pentru un punct de vedere oficial, va rugam sa transmiteti solicitarea dvs. in format hartie in atentia Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – Directia Generala a Vamilor”.

Radu SEICARU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here