Un cimitir anglo-saxon, care conținea o comoară uriașă, a fost descoperit de arheologi

0
79

Un cimitir anglo-saxon uriaș a fost descoperit în comitatul Northamptonshire, în Regatul Unit. În apropiere, arheologii au descoperit un cimitir din Epoca de Bronz, vechi de 4.000 de ani.

Arheologii au dezvăluit un număr total de 154 de morminte, care datează din urmă cu 1.500 de ani și care conțineau aproape 3.000 de obiecte, de la arme până la bijuterii.

O așezare anglo-saxonă din apropiere mai conținea și 42 de structuri care datau din urmă cu aproximativ 1.500 de ani. Perioada anglo-saxonă a durat aproape 600 de ani, între anii 410 și 1066, timp în care migranții s-au stabilit în Anglia, așa că noua descoperire ar data din etapa timpurie a acelei perioade.

„De departe cel mai mare cimitir anglo-saxon descoperit în Northamptonshire”

Printre descoperirile anterioare la acest sit se numără morminte preistorice și șapte structuri care datează din Epoca de Bronz, care a durat între 2300 î.Hr. și 800 î.Hr. în Marea Britanie. Tezaurul de artefacte oferă detalii despre modul în care acești oameni antici trăiau și mureau.

Situl a fost descoperit doar după ce mai multe companii au început construirea unei zone rezidențiale în apropiere de micul sat Overstone. Arheologii de la Museum of London Archaeology (MOLA) au desfășurat lucrările de excavare la sit, care au fost sponsorizate de companiile care au achiziționat terenul, Barratt Group și David Wilson Homes.

„Situl de la Overstone conține de departe cel mai mare cimitir anglo-saxon descoperit în Northamptonshire. Rareori găsim o așezare și un cimitir anglo-saxon în cadrul unui singur proiect de excavare”, a explicat Simon Markus, managerul proiectului și arheolog la MOLA.

Echipa de arheologi a dezgropat aproximativ 150 de broșe, 15 inele, 2.000 de mărgele, 25 de sulițe, 40 de cuțite și 15 scuturi, precum și obiecte personale precum piepteni din os. O altă descoperire importantă a fost un petic din textile anglo-saxone. De obicei, un material atât de antic se dezintegrează înainte ca arheologii să îl descopere, însă această bucată a fost mineralizată și conservată în apropiere de o broșă din metal, potrivit Live Science.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here