Un consilier USR care facea afaceri cu statul, si-a dat demisia din CLM Iasi. Hulpavul a prins pestele cel mare printre picioarele de lut ale USR-PLUS- suta de mii de euro la un contract

0
62

Iulian Huşanu, consilier local USR-PLUS, si-a anuntat demisia dupa ce presa l-a depistat ca a avut o serie de contracte cu institutii ale statului.
Având în vedere că in prezent unii colegi din USR-PLUS consideră că realizarea unui PUZ sau afacerile cu instituţiile publice, chiar şi cu cele care nu au legatura cu USR-PLUS, nu pot fi realizate de către un membru de partid, vă rog sa luaţi in considerare următoarea declaraţie: Subsemnatul, Iulian Huşanu, vă rog să luaţi act de demisia mea din calitatea de membru USR-PLUS. Sunt pe deplin conştient că această demisie îmi anulează şi dreptul de a mai fi consilier local”, se arată pe pagina de Facebook a lui Iulian Huşanu.
Gestul acestuia a fost acaparat cat se poate de populist de echipa USR-PLUS.
Iulian Hușanu, consilier local USR PLUS Iași, și-a dat astăzi demisia din partid și din Consiliul Local Iași. Transparența și corectitudinea sunt principalele valori care ghidează activitatea aleșilor locali USR PLUS. Atunci când proiectele personale interferează cu activitatea politică, aceste valori sunt cele care dictează drumul către o decizie corectă. Demisia colegului nostru este un gest de onoare și etică.
Iulian Hușanu este un antreprenor de succes, cu multe proiecte personale importante pentru comunitate. Îi mulțumim pentru toate eforturile depuse până acum în activitatea de consilier și îi dorim mult succes în proiectele viitoare pentru Iași
“, a anuntat, in anonimatul si neasumarea specifica, “echipa USR PLUS Iași”.
Locul afaceristului in CLM va fi luat de Oana Codru, de 31 de ani, de profesie arhitect.
Afacerile cu statul, pe filiera politica, ale lui Husanu
Iulian Huşanu, prin firma sa la care este asociat unic (Urvas Com), are afaceri inclusiv cu Primăria Mirceşti, condusă de un coleg de-al său de partid.
Prin intermediul mai multor achiziţii, firma a dotat, în principal, centrul de vaccinare din localitate: coincidenţă sau nu, bazele centrului au fost puse de către un alt membru USRPLUS (fostul subprefect Ştefan Tănase). Urvas a livrat aproape orice: de la mănuşi, apă, mobilier şi până la programe software. Peste 100.000 lei câştigaţi în ultimele cinci luni. Dar, Huşanu este pe punctul de a da lovitura: firma sa este unul dintre cei doi ofertanţi la un contract al Primăriei Mirceşti cu o valoare estimată de peste 430.000 lei. De data aceasta, Urvas vrea să amenajeze trotuare. Contactat, Huşanu spune că a „sprijinit” dotarea centrului şi a susţinut că mai are de încasat circa 50.000 lei pe care îi aşteaptă de 2 luni, în condiţiile în care firma sa a făcut plăţile către furnizori
În iunie 2021, când şi-a completat declaraţia de interese, Iulian Huşanu nu a făcut public vreun contract încheiat cu statul, aşa cum cere legea, iar firma lui nu este furnizor doar la primăria condusă de colegul său de partid, ci şi la alte instituţii şi societăţi de stat. De altfel, anul trecut a fost cel mai bun an al firmei consilierului USR, din punct de vedere financiar.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =