Un deputat iesean vrea să interzica salile de pariuri si pacanele in apropierea scolilor si bisericilor

0
99

Deputaţii USR Diana Stoica şi Filip Havârneanu au depus în Parlament, la sfârșitul lunii noiembrie, un proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea şcolilor, locurilor de joacă pentru copii, dar şi a centrelor culturale, spitalelor şi bisericilor. Potrivit celor doi deputați, inițiativa USR a venit ca răspuns la creșterea numărului de persoane cu dependență de jocurile de noroc, în special în rândul minorilor. Legislaţia în vigoare (OUG 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităţilor de învăţământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor şi bisericilor.
Proiectul USR propune ca interdicţia să fie extinsă şi pe o rază de 300 de metri faţă de acestea. E deranjant să existe câte un «Las Vegas» lângă poarta școlii, de aceea am initiat aceasta propunere legislativă importantă pentru că ne dorim să ajutăm românii și să punem niște limite clare celor care profită de pe urma slăbiciunii lor, sărăcindu-i. Această măsură trebuia luată de multă vreme de guvernanți, pentru că jocurile de noroc au devenit un fenomen scăpat de sub control care distruge viețile multor familii, conducând la tragedii. Proiectul trebuie să funcționeze ca o barieră protectoare pentru a preveni dependența de jocuri și pentru a ține acest viciu cât mai departe de copii și adolescenții tentați, la rândul lor, să încerce experiența falselor câștigurilor rapide. De aceea, am propus ca sălile de joc să nu mai existe în proximitatea unităților de învățământ și locurilor de joacă“, a declarat Filip Havarneanu.
Proiectul a fost depus în Parlament și urmează cursul legislativ firesc, urmând să fie discutat în comisii, Camera Deputaților fiind forul decizional.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here