Campanie AgoraPress: Sute de carti donate catre bibliotecile din judet, produse alimentare si haine pentru copii si batranii singuri

0
123

Actiunea umanitara derulata in acest an de ziarul online AgoraPress, si-a propus sa vina in intampinarea nevoilor unei comunitati scolare, a unor copii cu potential, proveniti din familii defavorizate, a batranilor singuri carora nu le mai deschide nimeni usa, si a unui grup tinta format din copii cu diverse afectiuni medicale.

Aceasta campanie a fost despre cei cateva sute de copii, elevi de la Scoala din Scheia si Scoala Gimnaziala Poieni din Schitu Duca, scoli ale caror biblioteci sunt vitregite de un fond de carte adaptat cerintelor educationale sau recreative specifice, pentru micii elevi care au nevoie de suport pentru imbunatatirea rezultatelor scolare si dezvoltarea unor comportamente creative prin lectura.
Catre acesti elevi au fost directionate peste 400 de carti (Scoala din Scheia) si 260 de carti catre scoala din Poieni….

…despre Iuliana Lazar si cei 3 copii minunati ai ei. In urma cu 4 ani, AgoraPress o gasea pe Iuliana singura, dupa ruptura de un sot alcoolic si violent, crescandu-si singura cei 3 copii, toti trei elevi la scoala din Holboca. Se impartea intre copii si o casa pe care visa sa o poata termina pe o bucata de pamant dat de primarie, dintr-un credit din care a reusit sa ridice doar niste ziduri din BCA.
In urma mediatizarii cazului, in poarta familia Lazar a aparut un inger pazitor – Bogdan Tanase, presedintele Casei Share, care a finalizat lucrarile de construire a casei incepute de Iuliana, iar de cativa ani, familia Lazar se bucura de un camin cald, in care necazurile sunt de domeniul trecutului.
….despre Gabriela Stanescu, fetita cu probleme medicale pentru care mama sa lupta clipa de clipa sa le depaseasca, copilul la care Mos Craciun a venit prima oara tot in urma unei campanii AgoraPress.
Geta si Gabriela, fiica ei, nu au pe nimeni pe aceasta lume. Sunt doar ele si problemele lor de sanatate, pe care le gestioneaza doar cu dragostea ce le leaga si un salariu de mizerie, de 1500 de lei, pe care Geta il castiga ca femeie de serviciu la o gradinita.
Geta Stanescu provine din sistemul de protectie iesean, iar copilaria chinuita pe care a avut-o este tot ceea ce nu isi doreste sa simta fiica ei. Geta isi creste fetita intr-un apartament cu chirie, pentru care plateste lunar mai bine de jumatate din salariu.

…despre Irina Bonea, femeia care traieste fara apa si caldura, intr-o baraca de la marginea localitatii Tansa, impreuna cu cei 5 copii ai ei
…despre Mirabela, o femeie în trup de copil care și.a pierdut copilaria in casele de copii, locul în care statul perverteste suflete, locul care livrează străzii suflete bolnave, oameni fără busolă, dar dornici de a găsi normalitatea. Mulți fac greseala propriilor părinți- fac copii cărora nu știu ce sa le ofere, nu au cum sa și.i tina aproape, și ajung sa viețuiesc pe străzi în umbra unei greșeli implacabile care perpetuează, de cele mai multe ori, câteva generații de orfani. Asra e și povestea Mirabelei, care isi duce zilele în parcarea unui supermarket, trăgând dintr.un tub de aurolac camuflat în buzunarul unei haine. “Nu mai trag, promit, da îmi luați o sticla de detergent și balsam ca să ii spăl hainele fetitei?” Asa am aflat ca aceasta mana de om care foarte vag seamănă a femeie, a dat naștere unui copil care tinde sa aibă soarta mamei ei. Un copil nedorit, care se bucura, momentan, de gândul bun al celei ce i.a dat viata.
…despre mos Costache Gherasim din Targu Frumos, abandonat de copiii care au plecat in Italia. Pe cel mai crancem ger, acoperit de o zeghie subtire, mos Costache isi face aparitia in intrarea pietei Alexandru cel Bun, acompaniat de 3 oratanii si asteapta umil vreun cumparator pentru cocosul sau cele doua bibilici care, la cate oferte esuate de vanzare au avut, au devenit animalele de companie ale pietei. Pentru a-si castiga o bucata de paine, batranul matura de zor intrarea in piata, in timp ce betivii de la venitul minim garantat stau ghemuti, morti de beti, pe sub tarabe.

….despre sutele de copii abandonati, fara parinti sau internati impreuna cu acestia in spitalul de copii al Iasului
….despre batrani singuri, fara nicio ruda aproape, despre copii din familii sarace in casele carora Craciunul nu-si face simtita magia, despre destine la limita vietii care merita putina fericire, macar atunci cand intreaga lume sta sub semnul ei.
Aceasta magie de Craciun – 650 de carti, jucarii,o bicicleta, dulciuri, haine, alimente, articole de uz casnic, nu ar fi fost posibila fara ajutorul oferit de Restaurantul Mamma Mia, Cafeneaua Piata Unirii, Fundatia Ecologica Green (FEG) sau Petru Movila, city manger al Iasului, caruia le aducem multumiri speciale!
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here