Un descreierat a oprit functionarea Iasului timp de 2 ore. Spitale, scoli si gradinite din Iasi ramase fara curent, transportul public blocat

0
66

Iasul a traversat in aceasta dimineata un episod inedit si tragic totodata. Ca intr-o fictiune kafkiana, doua mari spitale din Iasi  – spitalul Sfântul Spiridon şi Spitalul de Boli Infecţioase, au ramas fara curent electric, fiind nevoite sa treaca pe generatoare. Nu acelasi lucru l-au putut face mai multe scoli si gradinte din cartierele Mircea cel Batran,  Alexandru cel Bun si centru, care au fost nevoite sa functioneze timp de mai bine de 2 ore fara curent electric. De asemenea, institutiile publice si utilizatorii casnici din zona central au ramas fara curent timp de 2 ore, semafoarele nu au mai functionat iar pe strazile din cele trei zone ale orasului sau creat adevarate ambuteiaje. Toata aceasta situatie groteasca a fost cauzata de gestul unui cretin de 24 de ani care s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din zona Alexandru, angajatii EON recurgand la aceasta masura extrema de a bloca functionarea orasului timp de doua ore, ca sa salveze inconstientul de pe stalp.

În urma incidentului, a fost afectată alimentarea cu energie electrică la circa 8000 de consumatori din municipiu, zonele Piața Unirii, Centrul civic, Sf. Andrei, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă. Am acționat cu prioritate pentru reluarea alimentării la instituțiile medicale afectate (spitalele Sf. Spiridon, Pneumologie, maternitățile Elena Doamna și Cuza Vodă), ce a fost realizată în intervale de trei pană la 30 minute. Până la ora 9.00 alimentarea a fost restabilită la circa 90% dintre consumatorii afectați de incident. Având în vedere că intervenția ISU a fost finalizată, în jurul orei 10.30 au fost reconectate cele doua linii de înaltă tensiune, iar alimentarea cu energie electrică a revenit la normal”, au sustinut incompetentii de la Delgaz Grid, mentionand ca aceasta informare s-a facut expres la solicitarea mass mediei locale, ca si  cum zecile de mii de persoane afectate nu fost de ajuns pentru ca aceasta companie sa vina cu o lamurire. 

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here