Un dirijor celebru, un invitat special și două debuturi în ”Don Giovanni”

0
52

Opera Națională Română din Iași programează mâine o nouă reprezentație a îndrăgitei opere ”Don Giovanni”, de Wolfgang Amadeus Mozart. Spectacolul va fi coordonat de un dirijor austriac de origine chineză, Jin Wang, care a condus până acum peste 600 de evenimente muzicale. Beneficiind de îndrumarea maeștrilor Leonard Bernstein și Zubin Mehta, Wang a câștigat opt competiții internaționale de prestigiu. El este și compozitor și a fost profesor la Stockholm Royal Academy of Music și director general muzical în Germania, la Mainfranken Theater Würzburg.
În rolul principal al spectacolului de mâine, în care își vor da concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei ieșene, a fost distribuit un invitat special, George Proca, de la Opera Națională Română din Timișoara. Reprezentația, în care va putea fi urmărit și managerul interimar al Operei Iași, Andrei Fermeșanu (Don Ottavio), va prilejui și două debuturi, Diana Bîlcu în Donna Anna și Sorana Anastasiu în Zerlina.
În această lună, pe scena teatrului liric ieșean vor mai putea fi vizionate încă cinci evenimente: ”Don Quijote”, de Ludwig Minkus, pe 14 și 15 mai, premiera ”Les pêcheurs de perles”, de Georges Bizet, pe 21 și 22 mai și Gala aniversară Adriana Severin, pe 30 mai. Tichetele de intrare la spectacolele amintite pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro sau de la Agenția de bilete, care este situată în foaierul instituției.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 72