Un milion de euro pentru realizarea cailor de acces catre viitorul Spital Regional de Urgente de la ERA

0
61

La începutul acestei săptămâni, primarul interimar al Iasului, Mihai Chirica, am făcut o vizită la Ministerul Sănătății pentru a discuta despre Spitalul Regional de Urgenţă.

Alături de mine au fost prezenti si Ioan Bârliba, managerul Spitalul „Sf. Spiridon” si Liviu Stafie, director DSP Iaşi, împreună cu acestia reiterând necesitatea realizării noii institutii medicale. Au fost abordate chestiuni 100% tehnice, care vizează mărimea spitalului, numărul de sectii și de paturi ale acestuia, fiind adusa în discutie și lista cu amplasamente pe care municipalitatea a comunicat-o reprezentantilor Ministerului, fiind realizate pentru acestea studii geo-tehnice. Va urma analiza tehnică a Ministerului Sănătătii si a Ministerului Dezvoltării si se va lua cât de curând o decizie pe acestă speta. Eu am propus amplasamentul din zona Carrefour Era, deoarece studiile geo-tehnice au arătat că acest amplasament are cea mai bună accesibilitate”, a declarat Mihai Chirica.

Pentru a arata sustinerea fata de acst proiect, executivul Primariei a inclus în bugetul pe anul 2016 suma de 1 milion de euro, pentru a asigura realizarea căilor de acces si utilitățile către noua unitate spitalicească.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here