Regele sahului, Anatoli Karpov, vine la Iasi. In cinstea sa, Primaria organizeaza Gala Sahului Iesean si deschide o scoala de sah

0
78

În a doua jumătate a lunii mai, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, marele maestru internaţional de şah Anatoli Karpov va veni la Iaşi. Anunţul a fost făcut de către primarul interimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica.
Vor fi o serie de prelegeri pe teme de educaţie, inaugurarea unei şcoli de şah, la Şcoala 22 “Bogdan Petriceicu Haşdeu”, care va purta numele marei maestre Elisabeta Polihroniade, şi deschiderea unui turneu de şah. Totodată, va participa la Simpozionul internaţional “Şahul în şcoală”, eveniment care va avea loc în Aula Universităţii “Al. I. Cuza”, iar seara la prima ediţie a Galei Şahului Ieşean”, a afirmat Mihai Chirica.
Născut pe 23 mai 1951 la Zlatoust, în regiunea Munţilor Urali, Anatoli Karpov a învăţat să joace şah la vârsta de 4 ani, iar la 12 ani era acceptat la renumita şcoală a lui Mihail Botvinnik. Anatoli Karpov e cel mai mare jucător de turnee din toate timpurile, adunând până în prezent 161 de victorii în competiţiile la care a participat, jucând un total de 3.163 de partide, din care a câştigat 1.118, a remizat de 1.480 de ori şi a pierdut 287. În semn de apreciere, asteroidul 90414 a fost botezat cu numele său. Din 2005, Karpov este membru al Camerei Publice a Rusiei, o instituţie cu atribuţii în monitorizarea legislativului rus. „Regele şahului”, cum a fost supranumit, a fost campion mondial între anii 1975-1985 şi 1993-1999.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 5