Un mogul de presă pregăteşte un tun imobiliar în spatele Cinematografului Republica. Zona 0 a Iasului, servita pe tava lui Asimionesei

0
68

Serviciile media pe care Ghiocel Asimionesei, patronul cotidianului Buna Ziua Iasi, i le ofera in aceasta campanie electorala lui Mihai Chirica, candidatul PSD la functia de primar al Iasului, cat si staff-ului acestuia, se traduc nu numai prin remuneratii grase, ci si prin favoruri de ordin imobiliar. Nici mai mult, nici mai putin, mogulul cantonat in blocul administrativ de la Textila a pus ochii pe un punct termic situat la kilometrul 0 al Iasului, pe strada Mitocul Maicilor, la doi pasi de Piata Unirii, pe care doreste sa si-l insuseasca in ideea construirii in locul acestuia a unui sediu de lux, intr-o incercare de detronare a viitorului mogul, Cristi Stanciu, proprietar, în turnul său fildes de la Casa Modei, a saptamanalului “Barfa de Iasi”, si viitor actionar al unui post TV si al unui cotidian. Si cum materializarea acestei dorinte trebuie sa parcurga niste pasi formali, de ochii lumii, municipalitatea ieseana, prin Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) Iaşi, a parcurs deja doua licitatii pentru achiziţia directă a unor servicii de expertiză tehnică a punctului termic, cu o valoare de 20.800 lei, si pentru servicii de evaluare a acestui bun imobil, evaluate la suma de 60 mii lei.

Ambele licitaţii au avut ca obiectiv evaluarea şi expertizarea punctului termic de la Mitocul Maicilor. Este vorba despre o licitaţie pentru expertizarea punctului termic din spatele cinematografului Republica, iar cealaltă licitaţie se referă la încheierea unui contract cu un expert evaluator autorizat, persoană juridică, pentru anul 2016. Legea spune că atunci când faci evaluarea unui imobil sau a unei proprietăţi, trebuie să o faci cu un evaluator independent autorizat”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Chiar daca Asimionesei va putea sa puna mana pe acest spatiu/teren, edificarea unei cladiri extinse si cu un regim de inaltime mai mare de doua nivele ar fi aproape imposibil de realizat, in conditii de legalitate, tinand cont de faptul ca in coasta acestui punct termic se afla Biserica Mitocul Maicilor, obiectiv de cult aflat pe lista monumentelor istorice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here