Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iasi se mută în centrul Iasului

0
68

Mâine, 14 aprilie, între orele 09 – 14 o echipă de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași impreună cu voluntarii Junior Chamber Internațional (JCI) Iași vă asteaptă în centrul Iasului, pe strada Sf. Lazar nr.37 în cladirea Solomon’s să donați sânge pentru a salva o viață. Donând sânge, puteți fi eroul unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe lângă bucuria de a ajuta și a salva o viață, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge:

– crește speranța de viata cu 5-10% față de persoanele cu aceeași medie de vârstă care nu donează

– previne apariția hipertensiunii arteriale și a colesterolului

– 7 bonuri de masă

– 50% reducere pe o linie a transportului public în comun pentru o lună

– adeverință medicală ce iți dă dreptul de a primi o zi de concediu în ziua donării.

– analize de sânge gratuite

Pentru a putea dona este nevoie ca femeile să aibă o greutate minimă de 60 kg iar barbații de 58 kg.

Înainte de donare îți recomandăm:

– sa ai un act de identitate in original la tine                                                                     – să fii odihnit și bine hidratat – bea minim 800ml de lichide înainte de donare (de preferință sucuri neacidulate).

– sa iei micul dejun constituit din multe glucide (o cafea îndulcită, un corn, un sandwich, o prajitură, legume, fructe ,etc.)

– să nu fumezi înainte şi după donare cu o oră

– să nu consumi alcool și grăsimi în ziua donării și cu 12 ore înainte                           – să nu consumi medicamente în ziua donării (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, antibiotic, etc)

Prin această inițiativă, Junior Chamber Internațional (JCI) Iasi și Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Iași doresc să încurajeze cetățenii orașului nostru să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar si neremunerat. Este o acțiune care poate salva viața unui om aflat pe patul de spital.

Junior Chamber International (JCI) este cea mai mare organizatie internațională de  tineri cetățeni activi, antreprenori şi profesionişti în domeniilor lor de activitate. La nivel global există peste 200.000 de membrii în peste 100 de țări, toți având o singura misiune: generarea unei schimbări pozitive în comunitatea în care se află prin contribuția la dezvoltarea personală a oamenilor, a responsabilității sociale și a antreprenoriatului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here