Un nou dosar penal pentru Primăria condusă de Chirica! Cazul abuzului imobiliar din Nicolina 76

0
62

Lupta pentru ieșenii umiliți de o administrație mafiotă are din nou rezultat​. Abuzurile administrației Chirica pot fi oprite. Primăria Iași este anchetată într-un nou dosar, deschis la sesizarea mea și a locuitorilor din strada Nicolina 76, care au aflat cu revoltă, în 2019, că un bloc urma să fie ridicat ilegal lângă locuințele lor.
Autorizația de construcție pentru imobilul cu 6 etaje, situat foarte aproape de alte 5 blocuri, a fost emisă abuziv de Primăria Iași pe un teren de 400 de metri pătrați, în fapt o curte interioară care servea înainte ca loc de parcare.
Construcția ilegală a distrus efectiv viața a sute de ieșeni din zonă. Unii au rămas fără cale de acces pentru intervenții de urgență. Dacă un apartament ia foc acolo, nimeni nu mai poate fi salvat, pentru că mașinile de pompieri nu au loc să intre.
Cum a fost posibil un asemenea abuz? Prin falsuri grosolane, prin adresa schimbată în anunțurile impuse de lege pentru a informa cetățenii despre proiect. Oamenii nu au avut ocazia să se opună în faza de dezbatere.
Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, blocul a fost construit peste rețeaua publică de termoficare, cu complicitatea tuturor instituțiilor care sunt plătite să îi apere pe oameni: Inspectoratul de Stat în Construcții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Locală și Primăria Iași. Un caz de manual despre cum să transformi negrul în alb.
Un caz de manual despre dimensiunile și metodele de lucru ale mafiei imobiliare din Iași.
Sute de semnături olografe, verificate, ale ieșenilor nenorociți de decizia absurdă de a permite o asemenea construcție nu au contat în fața șpăgilor.
Împreună cu cetățenii din zona Nicolina – CUG, am luptat să opresc acest nou abuz al administrației Chirica.
Corpul de Control al Ministerului de Interne a verificat situația și a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.
Situația penală va fi astfel lămurită de procurori. Pentru că doar așa putem face curățenie în Iași.
Marius BODEA, Senator USR PLUS de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1