Un parlamentar de Iasi, in greva japoneza din cauza blocarii proiectului Spitalul Regional de Urgenta

0
61

Anton Dobos, unul dintre cei mai fazi parlamentari ieseni, se pregateste agresiv pentru inca un mandat de deputat. Dupa ce a clocit 3 ani in scaunele Parlamentului, alesul si-a zis ca e timpul sa iasa cu ceva bombastic in evidenta, si a si reusit. Prin aparenta grija de a atinge fondul unei probleme care macina mediul politic si sanitar de mai bine de 8 ani, acesta a reusit sa imbrace forma unei actiuni grotesti, (n.r. spre mirarea colegului sau, senatorul Ionel Agrigoroaie – vezi foto) cu un impact minim dar inedit. Inarmat cu o banderola alba pe brat, acesta a facut astazi un tur de forta pe la televiunile centrale, declarand ca a intrat in greva japoneza din cauza ca guvernantii nu au reusit nici pana azi sa deblocheze proiectul Spitalul Regional de Urgenta, care ar fi trebuit sa fie construit la Iasi inca de acum 5 ani, in conditiile in care studiile de fezabilitate au fost intocmite in anul 2007.
“În lunile următoare voi atrage atentia colegilor din Parlament asupra acestui proiect și voi încerca să conving parlamentarii ieseni de la putere să preseze colegii de partid din Guvern să facă pașii necesari. De aceea, pentru început, voi intra în greva japoneză, adica voi purta o banderola alba cu însemnele Spitalului Regional și voi susține în Parlament și în mass media importanța demarării proiectului. Voi face tot ce este posibil pentru ca în bugetul pe anul 2015 să fie incluse cheltuielile necesare construirii spitalului, indiferent de forma finală de finantare. Pentru aceasta sunt dispus să apelez și la alte forme de protest, dacă demersurile mele nu vor avea succes până atunci”, sustine Anton Dobos.
De mentionat ca Anton Dobos a fost in greva japoneza, in forma continuata, si pe vremea cand ocupa functia de director al Finantelor iesene, post caldut pe care l-a ocupat, cu mici pauze cauzate de schema jonctiunilor politice, din 2005 si pana in 2012, cand a intrat in Parlament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here