Un preot din Botosani si-a propus sa hraneasca toti sarmanii din sat. “M-am gandit ca doar a-ti fi mila nu este de ajuns”

0
68

O paine in fiecare zi pentru nevoiasii din sat – asa suna initiativa unui preot din judetul Botosani, care si-a propus sa hraneasca toate gurile sarmane din comuna Calarasi, relateaza stirileprotv.ro.

Acasa, parintele are si o mica ferma de gaini, curci, porci si iepuri. Dupa ce sunt sacrificate, animalele ajung pe mesele familiilor sarace din localitate. De sarbatori, acesta le-a pregatit si o mica surpriza enoriasilor.

pr-ioan-padurariu

Ioan Padurariu este preot in comuna Calarasi de 10 ani. Nu e casa din sat in care sa nu fi intrat cel putin o data. Asa a ajuns sa stie greutatile fiecarei familii din parohie. De aici a venit si ideea proiectului sau. Acum, in fiecare dimineata, sarmanii vin la magazinul din sat sa ia painile oferite gratuit de parinte.

Constantin Luchian: “Un ajutor pentru noi familia. Nu pot sa cumpar o paine in fiecare zi din ajutor social”.

Ioan Padurariu, preot:  “M-am gandit ca doar a-ti fi mila nu este de ajuns, ci trebuie sa iti faci mila cu dansii, asa cum a facut si samarineanul milostiv”.

preot3

Familiile cu multi copii, fara venituri, primesc si alt ajutor din partea preotului. In mica ferma numita sugestiv “Arca lui Noe”, prelatul creste pasari si animale. O parte dintre acestea ajung pe mesele nevoiasilor.

Lidia Padurariu, sotia preotului:  “Toata e facuta de noi, pregatita in casa, cu ajutorul parintelui si a copiilor. Aici avem un compot cu caise, aici avem o conserva cu ardei si conopida”.

Printre cei ajutati se numara si o familie cu patru copii, care locuieste intr-o camera a unui fost grajd. Nu au lumina, iar tatal munceste cu ziua.

In comuna sunt mai bine de 30 de familii cu probleme financiare, iar, de sarbatori, preotul le-a promis si alte daruri in valoare de 100 de lei.

preot1

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − = 5