Un primar din judetul Iasi, argat pe mosia unui mogul de presa

0
76

Agricultura, ca taxa de protectie. Asa descriu satenii din Popricani invoiala dintre primarul Valeriu Parlog si patronul unui ziar local, caruia edilul ii munceste cele cateva zeci de hectare de pamant.

Pârlog a plătit al BZI x abonamente, plus că îi mai lucrează şi lui Ghiocel nişte teren pe la Borşa, după Trifeşti, şi are protecţie pe linia BZI. Asimionesei are acolo o ferma si câteva zeci de hectare de teren pe care i le lucrează Pârlog. Omul a găsit acolo teren mai ieftin şi de pe agricultură se iau acele subvenţii destul de consistente”, ne-a declarat consilierul Local, Ion Tănase.

Tot pamantul si agricultura i-au adus lui Parlog un dosar penal, edilul fiind cercetat de procurorii de la  Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași pe motiv sa i-a arendat soției rezerva de teren a comunei. Mai mult, statul i-a instituit primarului Parlog o poprire pe salariu, deoarece are de recuperat de la acesta un prejudiciul de 500.000 euro săvârsit prin devalizarea fostului IAS Popricani.

Panaintescu, patronul de la Hotel Ramada, a cumpărat pachetul de acţiuni când s-a privatizat IAS-ul din Popricani şi Pârlog a fost numit director de noul patronat. Asa se face ca şi-au împărţit tot ce a fost active la IAS. Ăla a luat tot ce a a găsit ca depozit de cereale, plus că a devalizat x capete de oi, de porci, de vaci. Asta s-a înatâmplat părin 2005”, sustin satenii,

Tot gura satului vorbeste de faptul ca Valeriu Parlog  isi cam curata bagajele de tot ce ar putea fi pus sub sechestru, unul dintre bunuri fiind, evident, pamantul pe care il detine, pe care vrea sa-l vanda fostul primar Dadu, de la Probota, şi afaceristului Giani Canschi.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here