Unii cu asfalt in poarta, altii cu noroi in ograda. Lista strazilor care se vor asfalta si nemultumirile altora

0
66

Primaria Iasi a demarat un amplu proiect de plombare a 50 de artere din municipiu. Strazile propuse pentru reparații cu mixtură asfaltică în zilele următoare sunt bulevardele Metalurgiei și Poitiers, șoselele Bucium, Iași – Voinești, Bârnova, Manta Roșie și Ștefan cel Mare și Sfânt, străzile Pantelimon Halipa, Fântânilor, Profesor Ion Inculeț, Sălciilor, Petre Țuțea, Sergent Grigore Ioan, Aurel Vlaicu, Stejar, Ateneului, Răchiți, Vânători, Jelea, Hlincea, Orientului, Bradului, Trei Fântâni, Mihail Kogălniceanu, Văscăuțeanu, Mircea cel Bătrân, Cerna, Vasile A. Urechia, Arhitect Ioan Berindei, Titu Maiorescu, Victor Babeș, Oastei, Rece, Plantelor, Octav Botez și Doctor Iosif Cehac. stradela Grădinari, aleile Decebal, Rozelor și Tudor Neculai, zona Pallady-Ralet-Sulfinei și cartierul Ciurchi. Totodată, străzile Trei Fântâni, Fortus, Oțelăriei și Viticultori, bulevardul Chimiei și străzile din cartierul Cicoarei se află pe lista străzilor propuse pentru reparații cu material concasant.

De la începutul anului au fost realizate lucrări de plombare pe bulevardele Metalurgiei, Dimitrie Cantemir, Poitiers, Primăverii și Țuțora, șoselele Bucium, Varianta Rediu, Bârnova, Rediu și Națională, străzile Libertății, Sfântul Andrei (inclusiv intersecția cu strada Gheorghe Ghibănescu), Smârdan, Ciric (inclusiv stradela omonimă), Zimbrului, Moldovei, Ciurchi, Eternitate, Canta, Cicoarei, Moara de Vânt, Rufeni, Săulescu, Arhitect Ioan Berindei, Sfântul Atanasie și Neculau, precum și ieșirea din pasajul „Mihai Eminescu” spre Păcurari, sensul giratoriu de la drumul spre Aeroport, podul Cerna și pasajul Socola.

In ciuda acestor actiuni sunt si ieseni care acuza faptul ca strazile pe care locuiesc nu au fost vizate niciodata de vreo intentie edilitara.

Inteleg ca asfaltarea strazilor Bucovinei si a Fundac Bucovinei este un vis, dar macar piatra se poate pune, ca sa nu mergem prin noroi. Apreciem piatra care a fost pusa pe strada Bucovinei, dar strazii Fundac Bucovinei nu i s-a acordat niciodata atentie si la momentul de fata este un noroi de neimaginat. Platim aceleasi taxe si ar fi normal sa simtim si noi ca stam la oras”, este reprosul adresat edililor de catre ieseanul Dragos Dumitriu.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here