USAMV Iași a finalizat cu succes admiterea de toamnă

0
67

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași a finalizat cu succes admiterea de toamnă 2020, la studiile de licență și masterat. În cele patru zile dedicate înscrierilor, la USAMV Iași și-au depus dosarele, atât on-line cât și la sediul facultăților, peste 440 de candidați  pe 74 locuri finanțate de la buget și 122 cu taxă.

Cea mai mare concurența a fost înregistrată la Facultatea de Agricultură unde au fost 3,5 candidați pe un loc, la mare căutare fiind specializările din cadrul ingineriei produselor alimentare, agronomiei, managementului și dezvoltării rurale. În top urmează Facultatea de Zootehnie cu aproape 3 candidați pe loc, Facultatea de Medicină Veterinară cu 2,44 candidați pe loc, iar la Facultatea de Horticultură au fost aproape 2 candidați pe un loc.

Programele de studiu oferite la masterat au fost, de asemenea, căutate de candidați, aici pe cele 42 locuri bugetate scoase la concurs s-au înscris 66 de candidați. 

Reamintim că și în sesiune din iulie, USAMV Iași a înregistrat un record în ceea ce privește numărul de dosare depuse pentru înscrierea la programele de studiu oferite de instituția  de învățământ ieșeană, fiind peste 2000 de dosare pe cele 674 locuri fără taxă.

Astăzi, vineri 11 septembrie, sunt programate înmatricularea și semnarea contractelor de studii, urmând ca de luni, 14 septembrie să înceapă noul an universitar 2020-2021. Conform deciziilor luate de către conducerea USAMV, în primele șapte săptămâni din semestrul I, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, de la Facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie, din anii I și II vor efectua activități didactice practice (laboratoare/seminarii) față în față, iar studenții din anii III și IV vor efectua aceste activități didactice on-line. Studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toți anii de studii, vor efectua activități didactice practice față în față, iar studenții din subgrupele B, din toți anii de studii, vor efectua aceste activități on-line.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here